Bob Hogenelst - drumdocent Novae Popschool
Video Aspect Ratio: 4:1

NOVAE POPSCHOOL


Over Bob Hogenelst

Performance based drumlessen waar jij gelukkig van wordt!

Bob Hogenelst.- drumdocent Novae Popschool

Mijn naam is Bob en ik ben drumdocent bij Novae popschool. 

Ik geef les op donderdagen op de popschool locatie in Ede.


Naast docent ben ik ook actief als drummer in verschillende bands. De afgelopen 10 jaar heb ik over de hele wereld getourd en verschillende albums gemaakt met mijn bands ‘Birth of Joy’ en ‘Automatic Sam’. Beide bands bestaan inmiddels niet meer, maar waar 1 deur sluit openen zich altijd nieuwe. Momenteel ben ik als drummer actief in de bands ‘Molassess’, ‘Baskar’ en ‘Atlanta’.

Bob Hogenelst.- drumdocent Novae Popschool

Van 70’s rock tot hedendaagse jazz

In mijn carrière als muzikant heb ik enorm veel ervaring opgedaan met live spelen, albums opnemen en alles wat er komt kijken bij het spelen en touren met een band.

 

Mijn stijl is niet heel duidelijk in een vakje in te delen. Ik ben een rockdrummer die erg is beïnvloed door jazz en blues. De bands waar ik in speel of heb gespeeld variëren van 70’s rock tot hedendaagse jazz en daarnaast ben ik een groot liefhebber van improviseren in muziek. Dat omschrijft dan ook meteen mijn muzikale stijl als drumdocent.

Met een 10 bij RTL Late Night

Naast spelen in bands heb ik 2 muziekopleidingen gevolgd. Ik heb aan de Herman Brood Academie in Utrecht gestudeerd en ben vervolgens doorgegaan naar het Conservatorium van Amsterdam waar ik in 2015 aan de popafdeling als eerste ooit afstudeerde met een 10.


Naar aanleiding hiervan werd ik uitgenodigd voor het programma RTL Late Night met Humberto Tan waar ik over drums vertelde en natuurlijk een stuk speelde. Daarnaast ben ik meerdere keren als artiest in het programma De Wereld Draait Door geweest.

Bob Hogenelst.- drumdocent Novae Popschool

Persoonlijk ontwikkelingsplan

Ik heb in de afgelopen 25 jaar erg veel ervaring opgedaan als drummer en muzikant. Ik wil die kennis graag overbrengen op anderen die de liefde voor muziek en drummen met me delen en op die manier iemands ontwikkeling stimuleren. Muziek is een creatieve uiting van de geest. Het is je eigen taal en wanneer je die leert te spreken kan het je beter, zelfs heel goed laten voelen. Het kan mensen helpen en daar wil ik graag onderdeel van uitmaken.

 

In mijn lessen stel ik verschillende leerdoelen op en bekijk samen met jou hoe realistisch deze doelen zijn. Wat wil jij bereiken? Wanneer wil je dit bereikt hebben? Waarom wil je dit leren? Aan de hand van de antwoorden op deze vragen kunnen we een ontwikkelingsplan maken en afstemmen op de lessen die er gaan volgen.


Dit klinkt wellicht allemaal erg schools maar laat ik voorop stellen dat het allerbelangrijkste in mijn lessen het muziek maken zelf is. Ik zal altijd proberen zo snel mogelijk aan drummen toe te komen en zoveel mogelijk ‘speeluren’ te maken want dat is ten slotte het leukste.

Bob Hogenelst.- drumdocent Novae Popschool

Creativiteit, techniek, gehoor, kennis en discipline

Ik geloof er niet zo in dat voor elke drummer dezelfde manier van lesgeven werkt. Iedereen heeft zijn of haar eigen persoonlijkheid en dat uit zich ook in muziek. Wel heb ik altijd dezelfde muzikale pijlers in het achterhoofd meelopen. Die zijn vooral gericht op creativiteit, techniek, gehoor (wat hoort iemand wel en niet in muziek), kennis en discipline.


Ook vind ik het belangrijk dat mijn leerlingen (drum)notatie kunnen lezen. Als daar nog geen sprake van is zal ik er zeker op aan sturen om dit wel te leren. Als je niet kan lezen zijn lesboeken nutteloos en kan je geen rudiments lezen. Rudiments zijn belangrijke drumpatronen en behoren tot de basisbegrippen van het drummen, je moet dan dus wel kunnen lezen hoe deze te spelen.

Bob Hogenelst.- drumdocent Novae Popschool

Ontwikkel je eigen sound!

Als drummer behoor je tot de backbone van de band. Je bent de fundering waar de andere muzikanten hun steentjes op kunnen bouwen. Er wordt vaak gezegd dat een band ‘zo goed is als de drummer’. Als de drummer het niet overeind houdt, stort de hele band in elkaar.


Ik kan je helpen bij:

  • Toewerken naar te gekke live shows geven
  • Voorbereiding op een toelating voor bijvoorbeeld de Herman brood Academie of Conservatorium
  • Auditie doen bij een band
  • Een autonome drummer te worden met een eigen sound

Buiten dat staat het muziek maken zelf en daar plezier aan beleven bij mij altijd vooropgesteld. Ben je enthousiast geworden? Boek dan nu je gratis proefles!

Boek je proefles

In gesprek met Bob

Muziekvideo's van Bob

Drummen doe je zo - RTL LATE NIGHT
Drummen doe je zo - RTL LATE NIGHT
Extra opname: Automatic Sam - Keep on Shaking - 21-10-2011
Extra opname: Automatic Sam - Keep on Shaking - 21-10-2011
Extra opname: Automatic Sam - Lights out - 21-10-2011
Extra opname: Automatic Sam - Lights out - 21-10-2011
Automatic Sam -
Automatic Sam - "Ghost Town" (Live at Paradiso, Amsterdam, December 6th 2011) HQ
Birth Of Joy - How It Goes (Live At Ubu) (Official)
Birth Of Joy - How It Goes (Live At Ubu) (Official)
ATLANTA - Live At Mañana Mañana 2018
ATLANTA - Live At Mañana Mañana 2018
Baskar - Clave chase
Baskar - Clave chase
Birth of Joy @ Paradiso - Amsterdam
Birth of Joy @ Paradiso - Amsterdam
The Cortonville Sessions:  Birth Of Joy live from the Red Bull Studios Amsterdam
The Cortonville Sessions: Birth Of Joy live from the Red Bull Studios Amsterdam
Bob Hogenelst.- drumdocent Novae Popschool

Luister naar het beste drumwerk van Bob op Spotify

Novae Popschool

Lesdagen

Bob geeft les in onze locatie in Ede op de donderdag tussen 13:00 en 22:30 uur.

Boek je gratis proefles voor locatie Ede bij Bob!