arrow_drop_up arrow_drop_down
5 maart 2020 
in Nieuws

Coronavirus: wat betekent dat voor mijn lessen bij Novae Popschool?

Update: 22-04-2020

Novae Popschool volgt de berichtgeving over de ontwikkeling van het virus op de voet. We houden ons nauwgezet aan de voorschriften van het RIVM en de landelijke en regionale overheid. Het kabinet neemt verregaande maatregelen in de strijd tegen het coronavirus.

Verlenging maatregelen omtrent het coronavirus

Tijdens de persconferentie van afgelopen dinsdag, 21-04-2020, heeft premier Rutte aangekondigd dat er een versoepeling komt voor het onderwijs, maar dat veel andere maatregelen tot 20 mei worden verlengd.

Rutte gaf aan dat vanaf 11 mei a.s. kinderen tot twaalf jaar de helft van de tijd weer naar de basisschool kunnen en dat ouders hun kinderen bij voorkeur lopend of op de fiets moeten brengen. Tevens kan het voortgezet onderwijs zich voorzichtig voorbereiden op een (gedeeltelijke) hervatting vanaf 1 juni, mits het op de basisscholen goed blijft gaan.

Het was na de persconferentie aanvankelijk onduidelijk wat hiervan de gevolgen voor muziekscholen zoals Novae Popschool was. Ik heb een vraag hierover getweet naar premier Rutte, minister de Jonge en minister Van Engelshoven. Het ministerie van Hugo de Jonge reageerde terug met de volgende tweet:

“Het gaat om scholen in het basisonderwijs, inclusief het speciaal (basis)onderwijs en de dag- en gastouderopvang. Andere maatregelen zijn verlengd. Meer informatie kun je hier nalezen: https://www.rijksoverheid.nl/actueel/nieuws/2020/04/21/maatregelen-corona-verlengd

Ik heb tevens opheldering gevraagd bij de Gemeente Ede. Het Corona crisisteam van de Gemeente Ede geeft aan “Het gaat hier echt over het (speciaal) basisonderwijs. Dus muziekscholen mogen nog steeds conform de geldende maatregelen geen lesgeven.”

Het is dus duidelijk dat de huidige versoepeling alleen geldt voor de basisscholen (en de dag- en gastouderopvang). Helaas valt Novae Popschool daar niet onder, en zullen de maatregelen die nu gelden tot 20 mei, ook voor ons gelden. Er zullen dus in ieder geval tot 20 mei 2020 GEEN lessen gegeven worden aan leerlingen in het pand van Novae Popschool.

Zoals onze burgemeester ook zegt, we zullen nog even moeten volhouden. Gelukkig geven onze docenten online les en blijf jij waardevolle lessen en feedback krijgen van je docent. Dat zetten we dus de komende tijd nog even voort, en we wachten de nieuwe aankondigingen rond 20 mei af.

De online lessen van Novae Popschool gaan in ieder geval tot 20 mei door.

Op deze manier kunnen we toch in deze bijzondere en spannende tijd met muziek maken bezig blijven, en elkaars leven verrijken met de kracht van muziek.

We zijn ons ervan bewust dat deze uitzonderlijke maatregelen consequenties hebben en flexibiliteit van iedereen vragen. Als popschool nemen wij onze verantwoordelijkheid in het volgen van de landelijke maatregelen ten behoeve van een ieders gezondheid. En we nemen onze verantwoordelijkheid om ons muziekonderwijs aan jullie te kunnen blijven geven, maar dan nu even op afstand.

Achter de schermen is het hele docententeam van Novae Popschool druk bezig met voorbereidingen voor het lesgeven in een ‘1,5 meter’-maatschappij. Zodat we hier klaar voor zijn op het moment dat we weer lessen in ons pand mogen geven.

We rekenen op jullie begrip en samen we zorgen er voor dat we muziek blijven maken!

Het docententeam wenst jullie allemaal hele inspirerende en leuke online lessen, en natuurlijk veel gezondheid en sterkte toe. Wees lief voor elkaar, alleen samen krijgen we corona onder controle.

Waar vind ik meer informatie?

  • Voor specifieke vragen met betrekking tot de lessen bij Novae Popschool neem dan op de op de gebruikelijke manier contact op met je docent.
  • De Rijksoverheid heeft voor scholen de pagina geopend: Veelgestelde vragen over coronavirus en het onderwijs.
  • Wil je meer weten over de situatie in je regio? Neem dan contact op met de GGD. De juiste (regionale) contactgegevens staan op ggd.nl.
  • De meest recente algemene informatie en vragen en antwoorden over het coronavirus kan je vinden op de website van het RIVM.

 

Over de schrijver
Collin Leijenaar is de eigenaar/directeur van Novae Popschool. Daarnaast is hij professioneel drummer, (tour)manager en schrijft hij artikelen, blogs en recensies voor diverse muziekbladen. Hij speelt in de progressieve rock band Dilemma, heeft in Kayak gespeeld en heeft jaren lang in de live band van de Amerikaanse prog rock legende Neal Morse gespeeld. Een groot muziek liefhebber, met een voorliefde voor progressieve rock/metal, jazz/fusion/funk.
Reactie plaatsen

Cookie Policy