UPDATE: avondlockdown & coronatoegangsbewijs
27 november 2021 
in Nieuws
3 min. leestijd

UPDATE: avondlockdown & coronatoegangsbewijs

Update: 27-11-2021

Aanscherping maatregelen m.i.v. 28 november 2021

In aanvulling op de maatregelen uitgelegd in de update van 4-11-2021 heeft het demissionair kabinet besloten tot nieuwe maatregelen.

Avondlockdown

Met ingang van zondag 28 november heeft het demissionair kabinet een verplichte avondlockdown ingesteld. Dit betekent dat de docenten van Novae Popschool geen fysieke lessen in ons pand mogen geven na 17:00u. 

Heb jij normaal na 17:00u les? Dan zal je, zolang deze maatregel geldt, online les hebben. Maar het kan zijn dat je docent samen met jou zal zoeken naar een alternatieve lestijd voor 17:00u om de les toch in real life te laten plaatsvinden.

    • Les voor 17:00u --> gewoon les in de popschool
    • Les na 17:00u --> online les (of op een eerdere tijd vóór 17:00u)

Mondkapjesplicht

Leerlingen en medewerkers die door de popschool lopen, dragen een mondkapje. Zit je eenmaal op je lesplek, mag het mondkapje af.

Meer informatie

Voor meer informatie over deze maatregelen kijk op deze pagina: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/cultuur-uitgaan-en-sport/zingen-toneelspelen-dansen-muziek-maken-en-acteren

Verder gelden de maatregelen van de eerdere update van 04-11-2021 (zie hieronder).

We hopen op je begrip in deze uitzonderlijke situatie. Heb je hier nog vragen over, neem dan contact op met je docent.

Hartelijke groet,

Collin Leijenaar en het team van Novae Popschool

------------------------------------------------

Update: 04-11-2021

Nieuwe coronamaatregelen treffen ook Novae Popschool

Het kabinet acht het noodzakelijk vanaf zaterdag 6 november het coronatoegangsbewijs op meer plekken in te zetten. Deze nieuwe maatregelen treffen helaas ook Novae Popschool. Als popschool zijn we vanaf 6 november verplicht om leerlingen van 18 jaar en ouder bij binnenkomst te controleren op een geldig coronatoegangsbewijs. Doen we dit niet dan riskeren we een hoge boete en/of sluiting van de popschool.

Natuurlijk is het logisch en noodzakelijk dat er maatregelen tegen het coronavirus genomen moeten worden. Maar wij vinden het bijzonder moeilijk om deze specifieke maatregelen te moeten handhaven. De uitsluiting en tweedeling die mensen hierdoor kunnen ervaren betreuren wij zeer, en past niet bij ons DNA. Uitsluiting en muziek gaan niet samen. Muziek maken is voor iedereen, niemand uitgezonderd. Muziek maken gaat over verbinden, samenkomen, luisteren naar elkaar, elkaar helpen en stimuleren, en het tonen van respect en liefde. Muziek laat ons emotie voelen, geeft betekenis, stimuleert zelfreflectie en brengt ons samen. Het uitsluiten van personen om wat voor reden dan ook, past hier niet bij.

Laten we in deze situatie, ondanks wat jouw of onze persoonlijke voorkeuren, overtuigingen en idealen ook zijn, begrip opbrengen voor elkaar en vanuit de kracht van muziek elkaar blijven ontmoeten. Of dat nu in real life is of online. Laten we elkaar respecteren en naar elkaar kijken vanuit wederzijds respect en liefde en zoeken naar hoe we, ondanks de maatregelen, toch elkaar kunnen blijven ontmoeten.

Coronatoegangsbewijs voor 18 jaar en ouder

Volgens de regels van de rijksoverheid wordt bij binnenkomst in het leslokaal het coronatoegangsbewijs gescand en je ID-bewijs gecontroleerd door je docent. Kom op tijd, wacht niet in de gang, maar kom direct het leslokaal in.

Ben jij 18 jaar of ouder en kun/wil jij geen geldig coronatoegangsbewijs laten zien, dan mogen wij jou van de overheid helaas niet binnen laten. Is dit voor van jou van toepassing? Neem dan contact op met je docent, zodat jullie de les online kunnen doen.

Op de site van de Rijksoverheid kun je lezen hoe je aan een coronatoegangsbewijs komt: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/cultuur-uitgaan-en-sport/coronatoegangsbewijs/hoe-regelen

Mondkapjes zijn niet verplicht op locaties waar coronatoegangsbewijzen gebruikt worden. Dus ook niet bij Novae Popschool.

Algemene regels

  • Je docent neemt de dag voor je les contact met je op voor een gezondheidscheck.
  • Blijf thuis als je een van de volgende klachten hebt: neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest, verhoging (tot 38 C°). Je krijgt dan online les.
  • Drie minuten voor aanvang van je lestijd mag je het gebouw betreden. Kom niet vroeger, maar ook niet te laat. En ga direct naar het leslokaal.
  • Geef elkaar de ruimte (minimaal anderhalve meter), wees geduldig met elkaar. Communiceer met elkaar.
  • De toiletten zijn nog steeds afgesloten en niet toegankelijk voor leerlingen. Zorg dat je vlak voor je vertrek naar de popschool, thuis naar het toilet bent gegaan.

We hopen op je begrip in deze uitzonderlijke situatie. Heb je hier nog vragen over, neem dan contact op met je docent.

Hartelijke groet,

Collin Leijenaar en het team van Novae Popschool

Over de schrijver
Collin Leijenaar is de eigenaar/directeur van Novae Popschool. Daarnaast is hij professioneel drummer, (tour)manager en schrijft hij artikelen, blogs en recensies voor diverse muziekbladen. Hij speelt in de progressieve rock band Dilemma, heeft in Kayak gespeeld en heeft jaren lang in de live band van de Amerikaanse prog rock legende Neal Morse gespeeld. Een groot muziek liefhebber, met een voorliefde voor progressieve rock/metal, jazz/fusion/funk.
Reactie plaatsen
arrow_drop_up arrow_drop_down