arrow_drop_up arrow_drop_down
Je artist within wil erout
1 maart 2016 

Je artist within wil erout

Je artist within wil erout

Als stagiair van Novae Popschool heb ik natuurlijk continue te maken met popcultuur en al haar mooie facetten. De muziek, die bij de popschool de boventoon voert, is voortdurend aanwezig. De makers van muziek, de voortbrengers, de dragers en de toehoorders. Ze komen allemaal voorbij en het is prachtig om te zien.

Toekomst

Wanneer ik met de rest van het kantoor op dinsdagmiddag aan de koffie zit komt er elke week een meisje van, ik schat, 10 jaar oud binnengewandeld met een grote grijns op haar gezicht. “Is Meester Tobias er al? Is die er al?” Vaak is het meisje te vroeg en Meester Tobias nog onderweg. Zij begint vervolgens haar schooldag maar uitgebreid te vertellen aan iedereen die het horen wil. En elke week vertelt ze het weer op dezelfde stralende manier. Tot Meester Tobias is gearriveerd, dan heeft ze natuurlijk alleen nog maar oog voor hem. Want gitaar spelen vindt ze geweldig, en al helemaal tijdens de les van Meester Tobias. De toekomst van popcultuur. Of ze nou in uitverkochte zalen eindigt of haar gitaar over een jaar nooit meer aanraakt, het onbevangen enthousiasme waarmee dat meisje elke dinsdagmiddag weer de popschool komt binnenlopen, dát is de toekomst van de Nederlandse popcultuur.

Verliefd op je kunst

Het mooie van het maken van muziek, of uitoefenen van iedere andere willekeurige kunstvorm, is dat het nooit te laat is om er verliefd op te worden. Zó cliché, maar zó waar. En volgens mij is het enige wat er tussen heel veel mensen en deze liefde staat de angst om het uit te proberen. Het staat er tussenin als zo’n irritante drempel die net stijl en hoog genoeg is om de onderkant van je auto een goede beuk te geven wanneer je er te hard overheen rijdt. En zonder over te willen komen als een rijinstructeur, ik weet hoe ze kunnen zijn na ruim 75 lessen en still counting, zou ik je toch willen adviseren om voor deze drempel af te remmen, maar zeker niet stil te gaan staan. Dit is te leuk. Wanneer je verliefd wordt op het uitoefenen van kunst dan kom jij net zoals het meisje van gitaarles ook gierend van enthousiasme een kamer binnen en worden er vervolgens blogs over je geschreven. Dat is wat je wil. Ik ben momenteel bezig met de serie Californication (heel laat inderdaad, daardoor niet minder leuk) en daarin komt Hank op een gegeven moment een schrijver tegen die veel succes heeft met zijn bestseller ‘The Artist Within’. Het gaat over de artist die iedereen within heeft, en dat die er volgens de schrijver niet per se in hoeft te blijven. Dat deze schrijver uiteindelijk een oplichter blijkt maakt niks uit. Het is tijd om je artist within erout the letten.

Saturday Workshops

Niet geheel toevallig heb ik als stagiair Educatieve Projecten naast het schrijven van deze blog ook andere dingen te doen bij Novae Popschool. Eén van die dingen is het neerzetten van een workshop-programma op de zaterdagmiddag. Dit is je kans. Het is een supermooi programma. Dat je op dit moment beseft dat deze blog eigenlijk een soort verkapte advertorial is maakt even helemaal niks uit, je bent nu toch al zo ver gekomen. Het aanbod is echt heel tof geworden, en wanneer je niets voelt voor een van de vele muzikale workshops kan je ook gewoon voor Poëzie of Stand-Up Comedy gaan. Zo coulant zijn we geweest. De drempel die de onderkant van je auto al zo vaak heeft geraakt is er niet meer. En mocht die er nog wel zijn neem dan gewoon je beste vriend of vriendin, of broer of zus of postbode mee naar deze workshop en laat diegene je rijinstructeur for the day zijn.

Kijk op www.popschool.eu/workshops voor het gehele aanbod. Thank me later.

Tom

Over de schrijver
Reactie plaatsen

Cookie Policy