Robert Molema
arrow_drop_up arrow_drop_down

Over Robert Molema

Mijn naam is Robert Molema en muziek maken is mij met de paplepel ingegoten.


Rondom mijn 14de jaar ging ik gitaar spelen en had al snel mijn eigen bandje op de middelbare school. Ik besloot verder te willen gaan als gitarist en stopte met de pianolessen, die ik vanaf mijn 9de had gevolgd, om te switchen naar een gitaarleraar die mij alles kon bij kon brengen wdat nodig was om naar het conservatorium te gaan. Op mijn 19de werd ik toegelaten voor de studierichting ´Docerend Musicus Lichte Muziek´.  en oOm nog meer van muziek te weten te komen ben ik op mijn 22ste de studierichting ECO (Compositie/Songwriting, Muziektechnologie & Productie) in gegaan. Deze studie bracht mij heel veel kennis en vooral richting om alle creativiteit om te zetten naar zelf geschreven muziek.

Na het conservatorium ging ik spelen in de Groningse band Goldfish. Met deze band deden  waar we veel podia door heel Nederland aan deden en we verzorgden ook regelmatig voorprogramma’s verzorgden voor Nederlandse éèn buitenlandse bands. De liedjes werden voornamelijk al samen geschreven door de zanger en ondergetekende samen. mij. De productie en arrangementen nam ik voor mijn rekening.  en mMet regelmaat namen gingen we dan ook weer nieuwe liedjes op nemen in professionele studio’s en andere locaties, waar we zelf met al onze apparatuur, de opnamen realiseerden. Tegelijkertijd Ondertussen werkte ik ook als technicus en productie leider in een professionele studio waar ik vele bands opnam.

Inmiddels woon ik alweer 12 jaar in de provincie Utrecht, waar ik als fulltime gitaardocent en geef vele leerlingen per week gitaar- en compositie-/songwriting les geef. De techniek maar vooral ook het plezier in het muziek maken breng ik enthousiast over met het doel idee dat leerlingen hun eigen weg in de wijde wereld kunnen vinden als muzikant.


Of je nu graag samen met anderen speelt in een bandje of solo/fingerstyle gitaar wil spelen of je eigen liedjes ten gehore wilt brengen: Ik kan je helpen!  om alle aspecten waarmee je te maken krijgt te leren. Ik geef les met veel plezier, toewijding alsook en persoonlijke interesse in de leerlingen les in akoestisch gitaar, elektrisch gitaar en , songwriting. Verder kan ik, als bandcoach,  en help bands verder helpen.als bandcoach.

Mijn persoonlijke interesse is zeer breed en reikt van oude Renaissance gitaarmuziek uit 1600 v. Chr. tot en met hedendaagse progressieve rock, hoewel maar ook Jason Mraz, Bruno Mars en Ed Sheeran mij kunnen  mij bekoren.

Echter, het is niet mijn muzieksmaak die voorop staat in de lessen. Maar voorop in de lessen staat niet mijn muzieksmaak, maar sSamen met de leerling werk ik aan zijn/haar doelstellingen die ik ondersteun met liedjes en oefening in zijn/haar muzieksmaak. Verder Ook bandje kunnen bandjes bij mij terecht op de popschool Novae om te leren samenspelen met andere muzikanten. In de bandlessen wordt veel aandacht besteedt aan het samenspel, het geluid, optreden, techniek, maar ook zelf geschreven liedjes kunnen aan bod komen. Als individuele muzikant kun je je ook opgeven voor bandlessen.

Boek nu een gratis proefles bij Robert!

Cookie Policy