arrow_drop_up arrow_drop_down

Over Robert Molema

Mijn naam is Robert Molema en muziek maken is mij met de paplepel ingegoten.


Rondom mijn 14de jaar ging ik gitaar spelen en had al snel mijn eigen bandje op de middelbare school. Ik besloot verder te  gaan als gitarist en stopte met de pianolessen, die ik vanaf mijn 9de had gevolgd, om te switchen naar een gitaarleraar die mij alles kon bij kon brengen wat nodig was om naar het conservatorium te gaan.


Op mijn 19de werd ik toegelaten voor de studierichting ´Docerend Musicus Lichte Muziek´.  En om nog meer van muziek te weten te komen ben ik op mijn 22ste de studierichting ECO (Compositie/Songwriting, Muziektechnologie & Productie) in gegaan. Deze studie bracht mij heel veel kennis en vooral richting om alle creativiteit om te zetten naar zelf geschreven muziek.

Na het conservatorium ging ik spelen in de Groningse band Goldfish. Met deze band deden  we veel podia door heel Nederland aan  en we verzorgden ook regelmatig voorprogramma’s  voor Nederlandse én buitenlandse bands. De liedjes schreef ik voornamelijk samen met  de zanger. De productie en arrangementen nam ik voor mijn rekening.  En met regelmaat namen  we nieuwe liedjes op  in professionele studio’s of op locatie, waar we zelf met al onze apparatuur de opnamen realiseerden. Daarnaast werkte ik ook als technicus en productie leider in een professionele studio waar ik vele bands opnam.

Inmiddels woon ik alweer 12 jaar in de provincie Utrecht, waar ik als fulltime gitaardocent vele leerlingen per week gitaar- en compositie-/songwriting les geef. De techniek maar vooral ook het plezier in het muziek maken breng ik enthousiast over met het doel idee dat leerlingen hun eigen weg in de wijde wereld kunnen vinden als muzikant.


Of je nu graag samen met anderen speelt in een bandje of solo/fingerstyle gitaar wil spelen of je eigen liedjes ten gehore wilt brengen: Ik kan je helpen!  Ik geef les met veel plezier, toewijding  en persoonlijke interesse in jou als leerling, en ik geef les in akoestisch gitaar, elektrisch gitaar, songwriting en ukelele en geef ik bandcoaching.

Mijn persoonlijke interesse is zeer breed en reikt van oude Renaissance gitaarmuziek uit 1600 v. Chr. tot en met hedendaagse progressieve rock,  maar ook artiesten als Jason Mraz, Bruno Mars en Ed Sheeran  kunnen  mij bekoren.

Maar het is niet mijn muzieksmaak wat voorop staat in de lessen,  maar samen met jou werk ik aan jouw doelstellingen die ik ondersteun met liedjes en oefening in jouw eigen muzieksmaak. Bij Novae Popschool geef ik niet alleen gitaarles, maar coach ik ook diverse bands. In de bandlessen wordt veel aandacht besteedt aan het samenspel, het geluid, optreden, techniek, maar ook zelf geschreven liedjes komen aan bod. Als individuele muzikant kun je je ook opgeven voor bandlessen.

Boek nu een gratis proefles bij Robert!

Cookie Policy