Zangworkshop Zangtechniek door Jessica Koomen

Zangworkshop Zangtechniek

Weg met blokkades, breng je stem naar een volgend level!


zaterdag 21 januari 2023

Dit seizoen geeft vocalcoach Jessica Koomen weer een reeks zangworkshops met verschillende onderwerpen. Want jij weet net als wij- anders was je niet op deze pagina terecht gekomen - dat zingen heerlijk, verslavend en bevrijdend is! De stem is zo veelzijdig en je kunt er zoveel mee doen! We trappen af met de workshop zangtechniek.

Herken jij een of meerdere onderstaande techniekproblemen?

Je houdt van zingen maar je weet dat er meer in je stem zit dan je er nu uithaalt. Dat komt meestal omdat je niet precies weet welke tools je nodig hebt om je stem te kunnen beheersen. Herken jij een of meerdere onderstaande techniekproblemen?


 1. je voelt je onzeker en kwetsbaar als je zingt
 2. je gaat knijpen zodra je hoger of harder zingt
 3. je stem slaat over als je hoger of harder zingt
 4. je hebt keelpijn na het zingen
 5. je raakt buiten adem
 6. je hebt geen grip op de klank die uit je keel komt
 7. je klinkt hees na het zingen
 8. je stem trilt of zwabbert
 9. je stem klinkt schel, schraperig of dun 
 10. de lage noten klinken heel zacht of onstabiel
 11. je voelt je op slot gaan als je wilt zingen
 12. je vindt het lastig om zuiver te zingen


Zo zijn er een hele rits techniekproblemen op te noemen waardoor jouw stem niet tot z’n recht komt, of waardoor jij je onzeker voelt. Tijdens deze workshop zangtechniek krijg jij alle handvatten om deze techniekproblemen aan te pakken!

Jessica Koomen

Over Jessica Koomen

Jessica Koomen is zangeres, zangcoach, auteur en moestuinblogger. Met ruim 30 jaar optreedervaring en 26 jaar ervaring als vocalcoach en zangdocent kent ze de klappen van de zweep. Zelf zegt ze: “Ik heb een grote voorkeur voor hele concrete zangworkshops, met veel energie en inspiratie. Geen vage voorbeelden, maar snappen, horen en voelen wat je doet, zodat je alles wat je leert ook thuis, in je band of op het podium in praktijk kunt brengen.”


Jessica weet snel tot de kern te komen en neemt iedereen op zijn/haar niveau mee naar een volgend level. Daarbij gebruikt ze veel praktische oefeningen en concrete voorbeelden en staat het “doen” en “ervaren” voorop. Want als je snapt wat je doet kan je dit zelf ook weer reproduceren ná een zangworkshop.

Concrete zangtechniekoefeningen

In deze zangworkshop krijg je hele concrete zangtechniekoefeningen van Jessica  waardoor je - als je weer thuis bent, of met de band repeteert voor een optreden, of als je op het podium staat - precies weet wat je moet doen. Ze zijn vrij eenvoudig, de oefeningen worden duidelijk voorgedaan en we zullen deze oefeningen gedurende de workshop steeds weer terugpakken en inzetten zodat je hoort, voelt en ziet wat het directe effect is!

Stabieler en zekerder zingen

Je leert hoe je je adem kunt gebruiken, wat het effect is van het inzetten van de spieren van je benen en torso, en we kijken wat er allemaal in je keel gebeurt wat je helpt om stabieler en zekerder te zingen. Daarna neemt Jessica je mee door het volledige dynamische spectrum van je stem. Door dynamiek toe te passen komt jouw stem nog meer tot leven. Door soms veel zachter en soms juist veel harder te zingen dan je gewend bent, ben je nog meer in staat om een verhaal te vertellen, om je gevoel over te brengen.

Mini masterclass

Natuurlijk is er ruimte om vragen te stellen. En we sluiten de workshop af met een mini masterclass (niet verplicht). Kies hiervoor een song uit waarin een lastig zangtechnisch stuk voor jou zit. Samen met jou passen we de behandelde techniektools toe in die lastige stukken. Je zult direct merken dat je vooruitgang boekt. Het leuke is dat je zowel als deelnemer als toehoorder hier enorm veel van leert! Als solist krijg je maatwerk aanwijzingen, maar door te kijken hoe anderen techniektips omzetten in de praktijk snap je nog beter hoe zangtechniek ook voor jou zelf werkt.

Direct resultaat!

De insteek van de zangworkshop zangtechniek is heel concreet: je wordt niet overspoeld door theorie maar je brengt direct het geleerde in praktijk waardoor je merkt welk positief effect dit op je stem heeft. Je krijgt een lessheet met behandelde techniek-onderwerpen, zodat je hier thuis en op het podium ook verder mee aan de slag kunt.

Voor wie is deze workshop?

Je hoeft niet aan een bepaald niveau te voldoen voor deze workshop. Of je nu geschoold of ongeschoold bent, veel zangervaring hebt of net begint; dat is niet van belang in deze workshop. Op jouw eigen niveau ga je stappen maken om je eigen klankkleur toe te passen. Naast de groepsoefeningen krijgt iedereen op zijn/haar niveau gerichte coaching.

Wat levert deze workshop jou op? 

 • Je voelt je zekerder als je zingt!
 • jij kan voortaan verkeerde spierspanning omzetten naar de juiste effort van je spieren!
 • je weet hoe je stabiel kunt zingen door middel van de juiste adem of het juiste spiergebruik
 • je kan met een open klank zingen doordat je niet meer hoeft te knijpen
 • je vergroot  je zangbereik; je kunt dus hoger en lager zingen zonder te knijpen of iel te klinken
 • je vergroot je dynamische bereik: je kunt dus harder en zachter zingen op een gezonde manier

Wanneer?

Wees er snel bij! Er zijn slechts 12 plekken beschikbaar: vol = vol

21-01-2023
Start om 10:00 uur
00
dagen
00
uren
00
minuten
00
seconden
Jessica Koomen
Jessica Koomen

Programma

09:40 - 10:00 uur registratie, thee en koffie

10:00 uur start workshop

13:00 uur einde

€ 89,-
€ 67,-

Workshop Zangtechniek

Er zijn slechts 12 plekken beschikbaar. Je aanmelding is pas definitief na ontvangst betaling. Ben je om wat voor reden dan ook afwezig tijdens de workshop, dan is er geen restitutie van het workshopgeld mogelijk.


De workshop gaat door bij minimaal 8 deelnemers. Zijn er te weinig deelnemers, en besluit Novae Popschool de workshop niet door te laten gaan, dan krijg je het betaalde geld terug gestort op je rekening.