Wies Goedhart

Over Wies Goedhart

Hoi, ik ben Wies en ik woon middenin het bos met mijn partner en onze enthousiaste hond Mac. Ik ben gefascineerd door alles wat er mogelijk is met de menselijke stem en werk als zangeres, voice-over voor reclames en als vocal coach.


Al van jongs af aan was ik dol op zingen en optreden. Mijn opleiding begon met klassieke zang en heeft zich later uitgebreid naar alle denkbare stijlen.


Ik vind het helpen van mensen om hun stem en muzikaliteit te laten bloeien een van de leukste dingen die er is. En ik hoop dat ik binnenkort ook jou hierin mag begeleiden!

Iedereen kan (leren) zingen!

Ik krijg vaak de vraag of iedereen kan leren zingen, en het antwoord is: JA! Met de juiste tools en oefening kun jij je stem ontwikkelen.


Als je bij mij op zangles komt gebruiken we de principes van Complete Vocal Technique (CVT).  Aan de hand van deze techniek kunnen we op een hele concrete en wetenschappelijk onderbouwde manier aan de slag met jouw stemtechniek.


Ik geef niet alleen zangles in klassieke muziek, maar ook in alle andere muziekstijlen zoals pop, rock, jazz etc. Dus in welke muziekstijl je ook wilt zingen, je kan altijd bij mij terecht!

De wereld over

Mijn zanglessen geef ik vanuit mijn praktijkervaring. Als klassiek sopraan heb ik gezongen bij het Nationaal Jeugdkoor en richtte ik het ‘Kobra Ensemble’ op, een 6-stemmig vrouwenensemble. Hiermee was ik o.a. te horen in ‘vrije geluiden’, De Wereld Draait Door en het Concertgebouw, en speelde ik met het Budapest Festival Orchestra o.l.v. Ivan Fischer.


Op dit moment zing ik o.a. bij het Antwerpse theatergezelschap Theater Tol, waarmee ik over de hele wereld heb opgetreden, van Taiwan tot Chili tot Denemarken. In 2020 maakte en speelde ik mijn eerste eigen voorstelling; ‘Peer Gynt’; een muzikaal sprookje voor alle leeftijden met dans, luchtacrobatiek, spel en muziek.  Mijn repertoire varieert van oude muziek tot opera met af en toe een uitstapje richting de lichte muziek, pop en jazz.


Daarnaast werk ik als voice-over en spreek ik stemmen in voor radio, televisie, reclames, online campagnes en (kinder)boeken.

CVT

Complete Vocal Technique

Authorised Teacher

Ik ben zowel binnen de klassieke als niet-klassieke zangtechniek en stijl geschoold. Tijdens mijn opleiding klassieke zang op het conservatorium merkte ik dat ik ook graag wilde kunnen klinken zoals de pop, jazz en musicalzangers waar ik naar luisterde, maar dat leerden ze me daar niet helaas…


Ik ben toen op zoek gegaan naar opties om mijn stemtechniek uit te breiden en belandde in Kopenhagen bij de CVT opleiding, waar er een wereld voor me openging: ik kon álle stijlen zingen, niet alleen klassiek! 


Ik was zo enthousiast dat ik ook de driejarige docentenopleiding heb afgerond en nu als CVT Authorised Teacher jou mag coachen met het ontwikkelen van jouw sound op een gezonde manier.

Gezond zingen

CVT is een effectieve zangmethode die na jarenlang wetenschappelijk onderzoek is ontwikkeld en geeft niet alleen een ideale basis om mee te starten, maar ook de juiste tools voor gevorderde zangers om op een hoger niveau te komen.


Verkeerd stemgebruik kan resulteren in stemproblemen zoals heesheid, knobbels op de stembanden en stemverlies. Het uitgangspunt van CVT is dat je bijna alle mogelijke geluiden op een veilige en gezonde manier kan produceren; zo kan je screams en grunts te doen zonder je stembanden te beschadigen.

Concrete oefeningen en handvatten

Jouw vraag als zanger of zangeres staat in de les altijd centraal. We kunnen werken aan bijvoorbeeld het vergroten van je bereik, met meer volume zingen of  aan het ontwikkelen van bijvoorbeeld een typische musical, klassiek, pop of rock sound.

Of als je stemeffecten wilt leren gebruiken zoals meer of minder vibrato of een rauw randje. 


We werken vanuit een lied dat jij meebrengt waarin je ergens tegen aanloopt of waar je aan wilt werken. Aan de hand van wat we tegenkomen in de les gaan we aan de slag met concrete oefeningen zodat je aan het einde van de les praktische handvatten hebt om er thuis mee verder te gaan. 

Stemproblemen oplossen

Wanneer je stemklachten ervaart tijdens het zingen kun je bij mij terecht. Zingen hoort namelijk nooit pijn te doen, je schor te maken of een gevoel van veel druk in je keel te geven. Als dat bij jou het geval is, gaan we kijken hoe we deze problemen kunnen oplossen zodat je weer vrij en zonder klachten kunt zingen.


Ook wanneer aan je zelfvertrouwen (op het podium) wilt werken, of tegen problemen zoals heesheid of keelpijn na het zingen aanloopt, kunnen we hiermee aan de slag zodat je zingt met plezier en vertrouwen in je stem.


Ik hoop je snel te zien bij een proefles!

Video's van Wies

Boek nu je 

gratis proefles bij Wies!