Marijn van Vilsteren - basdocent Novae Popschool
Video Aspect Ratio: 4:1

NOVAE POPSCHOOL


Over Marijn van Vilsteren

Performance based basgitaarlessen waar jij gelukkig van wordt!

foto door: Dirk van Drempt

Brede interesse 

Muziek maken is altijd een groot deel van mijn leven geweest. Wanneer je ouders elkaar op het conservatorium ontmoet hebben is dat ook niet zo gek. Thuis draaide we altijd veel Cd’s en we maakten zelf muziek. Voor dat ik bas ontdekte speelde ik trompet en kreeg hierop les van mijn vader die zelf trombonist is. Het was pas in de brugklas dat ik de basgitaar ontdekte. Ik was op slag verliefd op het instrument en ben sindsdien niet meer gestopt met spelen. 


Mijn interesse in muziek is altijd breed geweest. Vanuit mijn jeugd heb veel jazz, soul, latin en funk meegekregen. Toen ik op de middelbare school kwam, begon ik ook meer interesse te krijgen in de zwaardere muziekgenres zoals rock, punk en metal. Ik werd enorm aangetrokken tot de rauwe klanken en de pure energie van deze stijlen en ik merkte hierin echt mijn ei kwijt te kunnen. 

foto door: Omar Spahija

Brede interesse 

In de afgelopen jaren heb het geluk gehad om aan veel verschillende muzikale projecten mee te doen. Van coverbands tot jazz combo’s tot symfonieorkesten, alles is voorbij gekomen. Via mijn vader ben ik in de wereld van de musicals gekomen, eerst alleen als orkestlid maar later ook als arrangeur en repetitie leider. Ook speel ik in bas in de band Hesken, een progressieve metalband waarmee we afgelopen jaar ons eerste album hebben uitgebracht.

foto door: Omar Spahija

De basgitaar!

Basgitaar is niet altijd het meest voor de hand liggende instrument als je denkt aan een pop-band. Toch is de basgitaar onmisbaar binnen de muziek, de lage tonen van dit instrument leggen namelijk de fundering voor alle andere instrumenten. Als bassist speel je een cruciale rol in de band. Jij vormt de stevige basis waarop de andere bandleden hun muzikale creaties kunnen bouwen. Samen met de drummer zorg jij ervoor dat de muziek echt gaat grooven.


Je hebt als bassist ook een unieke verbindende rol binnen de band, je bent als het ware een soort brug tussen de drummer en de rest van de band. Voor mij is er niks mooiers dan de klanken van de basgitaar. Bas is wat mensen laat dansen, bas is dat vrolijke onderbuik gevoel dat je krijgt als je naar muziek luistert. Zonder bas was het maar een saaie boel.


Heb je nog geen basgitaar? Lees dan deze blog zodat je precies weet welke basgitaar je moet kopen! 

foto door: Seth Abrikoos

Vanuit plezier vloeit talent

Dit is het motto waar ik mijn lessen op baseer. Wanneer je iets met plezier en passie doet, zal dit op den duur je steeds gemakkelijker afgaan.

Daarom staan in mijn lessen het spelen van nummers en liedjes centraal. Dit is uiteindelijk het leukste en belangrijkste aan muziek maken. Wanneer we het dan wel hebben over techniek of muziektheorie dan zal dit altijd in het hogere doel hebben: spelen, spelen, spelen!


Ik ben er om jou te helpen je doelen te behalen. Daarom stellen we samen leerdoelen op en bepalen we hoe realistisch deze zijn. Wat wil je bereiken? Wanneer wil je dit bereikt hebben? Waarom wil je dit leren? Op basis van deze vragen maken we een persoonlijk ontwikkelingsplan dat aansluit bij jouw wensen en de lessen die volgen.

Weet je nog niet precies waar jouw interesses liggen? Geen zorgen, dit is iets wat we samen kunnen ontdekken.

foto door: Nikky van den Berge

Wat ik voor jou kan betekenen

Tijdens de baslessen krijg je alle tools en kennis die je nodig hebt om een complete muzikant te worden. Samen werken we aan je vaardigheden, zodat je met vertrouwen en plezier kunt spelen.


  • Complete Basisvaardigheden: Ik help je de basgitaar volledig onder de knie te krijgen, van de basis tot geavanceerde technieken.
  • Alle Soorten Basgitaren: Of je nu speelt op een elektrische bas, akoestische bas of contrabas, ik kan je alles leren wat je moet weten.
  • Voorbereiden op Optredens: Samen werken we toe naar geweldige live shows, zodat je vol vertrouwen het podium op kunt.
  • Audities Voorbereiden: Of je nu naar de Herman Brood Academie, het Conservatorium of een andere muziekopleiding wilt, ik help je je optimaal voor te bereiden.
  • Band Audities: Ik begeleid je bij het succesvol auditeren voor bands.
  • Uniek Geluid Ontwikkelen: Samen ontdekken we jouw unieke stijl en geluid als bassist.

Het plezier in het maken van muziek staat altijd centraal in mijn lessen. Als dit je aanspreekt, waarom boek je dan niet meteen een gratis proefles? Let's groove it out! 🎸✨

Boek je proefles

Video's van Marijn

What is Hip - Tower of Power [Bass Cover]
What is Hip - Tower of Power [Bass Cover]
Haken - Lapse [Bass Cover]
Haken - Lapse [Bass Cover]
Havok -
Havok - "Hang 'Em High" [Bass Cover]
Haken - The Architect [Bass Cover]
Haken - The Architect [Bass Cover]
Jinjer -Pisces [Bass Cover]
Jinjer -Pisces [Bass Cover]
Fractal Universe -
Fractal Universe - "Sons of Ignorance" [Bass Cover]
Het Gilde Live // Benjamin J. Schenk - Stella By Starlight
Het Gilde Live // Benjamin J. Schenk - Stella By Starlight
HESKEN - Dawn of the New Age
HESKEN - Dawn of the New Age
"Evergreen" by Marijn van Vilsteren
HESKEN - Metal Battle Finale 2023 aftermovie
HESKEN - Metal Battle Finale 2023 aftermovie
Novae Popschool

Lesdagen

Marijn geeft les in onze locatie in Ede op de donderdagen tussen 13:00 en 22:30 uur.

Boek je gratis proefles voor locatie Ede bij Marijn!

Bedrijfsgegevens:

Marijn van Vilsteren Bassist

Groeneweg 51a

8012AK Zwolle


KvK: 88613011

BTW: NL004637265B05

Leslocatie:

Novae Popschool

Hoorn 70

6713KR EDE