Raoul van den Bergh - Piano/keyboard docent Novae Popschool
Raoul van den Bergh

Over Raoul van den Bergh

Met een zingende moeder en drummende vader was het geen verrassing toen ik als kind ook muziek wilde maken. Ik begon op vroege leeftijd achter het drumstel waar ik mijn energie en gevoel voor ritme in kwijt kon. Daarnaast was er altijd nog een ander instrument dat mij trok… ik begon telkens vaker achter de piano die in onze woonkamer stond te kruipen, zo doende ben ik begonnen met piano spelen.


Hier begon de passie voor muziek dan ook echt op te bloeien!

Na de middelbare school ben ik op het MBO onderwijsassistent gaan studeren. Deze studie heb ik afgemaakt, daarna ben ik naar het ArtEZ Conservatorium in Enschede gegaan. Inmiddels ben ik daar afgestudeerd als toetsenist. Dit houdt in dat ik naast piano, ook veel bezig ben met verschillende ‘toetsinstrumenten’ zoals Rhodes, Synths, Hammond, Clavi, etc. Dit gebruik ik dan ook veel op het podium.


De muziek waar ik mee bezig houd is voornamelijk ‘Worship’ of ‘Contemporary Christian Music’. Deze muziek komt in allerlei settingen voor, zo speel ik vaak in kerken, voor een paar man bij een huiskamerconcert of juist in grote zalen op christelijke festivals. Zo heb ik ook gespeeld met verschillende artiesten zoals: Reyer, Hanne de Vries, InSalvation en zit ik nu ook in de Beam Worshipband (EO) en ben ik regelmatig te zien op TV!

Raoul van den Bergh - Piano/keyboard docent Novae Popschool

Optimaal ontwikkelen mét veel plezier

Wat ik erg belangrijk vind aan muziek is dat het mensen meeneemt. Het is niet ‘gewoon’ een liedje spelen, maar je bent in dienst van iets moois. Ik heb gemerkt dat als je echt je hart en emotie in muziek gooit, dat het dan bij elk persoon diep aan kan komen. Ook als het maar vier akkoorden zijn. Als je met focus, begrip en je hart speelt, is het meer dan dat. Muziek is iets bijzonders en dat wil ik over laten komen. Het is een middel om ons samen te binden.


Lesgeven is altijd een grote interesse van mij geweest. Tijdens de studie Onderwijsassistent heb ik veel op het gebied van lesgeven geleerd. Ondanks het feit dat ik optreden en muziek maken met anderen fantastisch vindt, heeft lesgeven nog steeds een grote waarde voor mij. Het geven van pianoles ervaar ik als een combinatie van twee grootse passies in mijn leven.


Elke leerling moet de ruimte krijgen om zich optimaal te ontwikkelen in zijn/haar pianospel. Het is heel erg belangrijk dat je als leerling hier ook plezier aan beleeft. Zonder plezier is het leereffect minimaal. Ik wil dat leerlingen ontdekken hoe leuk piano spelen kan zijn zodat ze, net als ik, hier dagelijks van kunnen genieten!

Raoul van den Bergh - Piano/keyboard docent Novae Popschool

Wat doen we tijdens de lessen?

Is het jouw droom om in een band mee te spelen? Ik leer je de vaardigheden die jij als toetsenist moet beheersen om alles uit je groep te halen.


Tijdens de lessen kunnen we allerlei verschillende muziekstijlen behandelen, zoals: Pop, Jazz, Blues, Soul, Licht Klassiek, Worship en Gospel. Inbreng van de leerling is altijd van harte welkom! Heb jij zelf een liedje dat je graag wil leren spelen? Geen probleem! We gaan er mee aan de slag!


Theorie is belangrijk voor het bespelen van een muziekinstrument. Tijdens de lessen leer ik je een goede basis neerleggen. Dit bekent dat we bezig gaan met muziektheorie: akkoorden, noten en alledaagse symbolen/afkortingen. Daarnaast is er natuurlijk o.a. de mogelijkheid om te leren spelen op gehoor en het leren schrijven van bladmuziek.


Naast het feit dat je de piano leert spelen, bestaat er ook de mogelijkheid andere toetsinstrumenten te verkennen, zoals: Keyboard, Synthesizer, Rhodes, Hammond, Clavinet en Wurlitzer.

Raoul van den Bergh - Piano/keyboard docent Novae Popschool

Leer werken met MainStage en Ableton

Beginners en gevorderden zijn van harte welkom! Ook kun je, je hier optimaal voorbereiden op het conservatorium.


Tot slot heb ik als toetsenist ook veel ervaring met sounds en tracks. Dit biedt enorm veel mogelijkheden voor een toetsenist. Je ervaart hoe je moet werken met programma’s zoals MainStage en Ableton.

Naast uitvoerend muzikant en toetsen docent heb ik plezier in pianocovers en -tutorials maken.


Verder kun je www.youtube.com/raoulvandenbergh even checken, daar staan regelmatig nieuwe covers of tutorials van bekende/nieuwe popnummers op!


Ik hoop dat je een goede indruk hebt gekregen van wie ik ben als muzikant en docent en hoop je snel te zien!

Raoul van den Bergh - Piano/keyboard docent Novae Popschool

Luister naar Raoul op Spotify

De nieuwste piano covers van Raoul van den Bergh:

Abonneer je op de pianocovers van Raoul!
That's The Power - Hillsong Worship (Piano Cover)
That's The Power - Hillsong Worship (Piano Cover)
Elevation Worship - The Blessing (Piano Cover + Sheets)
Elevation Worship - The Blessing (Piano Cover + Sheets)
The Blessing by Emma Julia - Presence LIVE
The Blessing by Emma Julia - Presence LIVE
MACKLEMORE - IT'S CHRISTMAS TIME (FEAT. DAN CAPLEN) [Piano Cover + Sheets]
MACKLEMORE - IT'S CHRISTMAS TIME (FEAT. DAN CAPLEN) [Piano Cover + Sheets]
Halsey - Finally // beautiful stranger (Piano Cover + Sheets)
Halsey - Finally // beautiful stranger (Piano Cover + Sheets)
Allie X - Love Me Wrong ft. Troye Sivan (Piano Cover + Sheets)
Allie X - Love Me Wrong ft. Troye Sivan (Piano Cover + Sheets)
The Chainsmokers, Kygo - Family (Piano Cover + Sheets)
The Chainsmokers, Kygo - Family (Piano Cover + Sheets)
Avicii - Hold The Line (ft. A R I Z O N A ) [Piano Cover + Sheets]
Avicii - Hold The Line (ft. A R I Z O N A ) [Piano Cover + Sheets]
Avicii - Heaven (Piano Cover + Sheets)
Avicii - Heaven (Piano Cover + Sheets)
Could I Love You Any More (feat. Jason Mraz) - Reneé Dominique (Piano Cover + Sheets)
Could I Love You Any More (feat. Jason Mraz) - Reneé Dominique (Piano Cover + Sheets)
X Ambassadors - HOLD YOU DOWN (Piano Cover + Sheets)
X Ambassadors - HOLD YOU DOWN (Piano Cover + Sheets)
The Chainsmokers, Bebe Rexha - Call You Mine (Piano Cover + Sheets)
The Chainsmokers, Bebe Rexha - Call You Mine (Piano Cover + Sheets)
Katy Perry - Never Really Over (Piano Cover + Sheets)
Katy Perry - Never Really Over (Piano Cover + Sheets)
Ally Brooke - Lips Don't Lie (feat. A Boogie Wit Da Hoodie) [Piano Cover + Sheets]
Ally Brooke - Lips Don't Lie (feat. A Boogie Wit Da Hoodie) [Piano Cover + Sheets]
5 Seconds Of Summer - Easier (Piano Cover + Sheets)
5 Seconds Of Summer - Easier (Piano Cover + Sheets)

Boek nu je 

gratis proefles bij Raoul!

Bedrijfsgegevens:

Raoul van den Bergh Music

Oostburgwal 77

6845 CW Arnhem

KvK: 76831124

LESLOCATIE:

Novae Popschool

Hoorn 70

6713KR EDE