Zangles in Ede en Bennekom

Zangles in Ede en Bennekom

Performance based zanglessen waarbij jouw wensen centraal staan

Voor alle leeftijden!

De zanglessen bij Novae Popschool zijn voor alle leeftijden en niveau's.

Op jouw wensen gebaseerd!

De zanglessen worden op maat gemaakt op basis van jouw persoonlijke wensen en voorkeuren. 

Leer gezond zingen!

Bij Novae Popschool leer je niet alleen goed zingen maar ook gezond zingen, om je kans op stemproblemen te verlagen.

Droom jij ervan om te zingen, maar je weet niet hoe?

 1. Zonder een ervaren zangdocent die je de juiste kennis, coaching en feedback geeft zal je nooit echt leren zingen. Jouw weg naar het lekker kunnen zingen zal lang, traag en niet volledig zijn, waardoor je nooit datgene uit jezelf kan halen wat er wel in zit. Hierdoor zul je je droom nooit waar kunnen maken.
 2. Loop je vast omdat je vaak de zelfde liedjes zingt?
  Zonder nieuwe input van een ervaren zangdocent zul je vast blijven zitten, en daardoor niet verder komen in je zingen. Je krijgt geen nieuwe inspiratie en daardoor zal het zangplezier afnemen en zul je nooit datgene bereiken wat je wel in je hebt zitten.
 1. Mis je een goede basis, techniek of inspiratie?
  Zonder de juiste kennis, coaching en feedback van een inspirerende zangdocent zal je de juiste techniek nooit onder de knie krijgen, waardoor het zingen nooit écht verder gaat komen.
 2. Loop je vast met online zanglessen?
  Je bevind je in de gevaren zone als je alleen maar via online lesvideo’s probeert te leren zingen. Een online videoprogramma geeft geen feedback over over je sound, frasering, timing, interpretatie, muzikaliteit en gevoel. Hierdoor zul je nooit een goeie zanger of zangeres kunnen worden, omdat die onderdelen veel belangrijker zijn dan de uiteindelijke noten die je zingt. En nog belangrijker, een online videocursus geeft geen feedback op je stemgebruik en corrigeert niet bij waar je dat nodig hebt. Hierdoor weet je niet of je fysiek correct en gezond zingt. Hierdoor geef jij jezelf een verhoogd risico op blijvende stembandproblemen waar je in het dagelijks leven continu hinder van gaat hebben, of zelfs arbeidsongeschikt kan raken. Laat staan dat je dan nog muziek kan maken.

Wij bieden jou de oplossing: Jouw wensen staan centraal

 • Bij Novae Popschool kan jong en oud leren zingen. Onze zanglessen zingen in op jouw persoonlijke wensen en muzikale interesses. Of je nu vanaf de basis wil leren zingen of al een gevorderde zanger bent, de zanglessen van Novae Popschool sluiten aan bij jou wensen, niveau en belevingswereld.

 • Je krijgt geen rare oefeningen waar je niets mee kan, maar je gaat samen met je zangdocent werken aan dat wat jou uitdaagt en wat jou helpt in je ontwikkeling.

 • Novae Popschool biedt professionele stemtraining en zanglessen die ervoor zorgen dat jij je hoogste potentieel kan bereiken. Onze deskundige vocale zangdocenten richten zich op geavanceerde zangtechnieken om toe te voegen aan het bestaande vocale repertoire van een student. 

 • Tijdens onze zanglessen ben je vrij in het kiezen van de songs die je wilt zingen. Binnen de popmuziek is er heel veel mogelijk: radiohits, musicalstukken, jazz & blues, soul, funk, rock, evergreens, gospel & worshipsongs. Sommige zangleerlingen richten zich op een specifieke muziekstijl vanwege bijvoorbeeld hun band. Andere zangleerlingen willen graag zoveel mogelijk muziekstijlen zingen. Ook zelfgeschreven songs kunnen we aanpakken in de zangles!

 • In de zangles werken we aan onder andere: expressie (o.a. interpretatie, vrijheid, inleven, zeggingskracht, presentatie en communicatie) techniek (o.a. ademhaling, ademsteun, articulatie, bereik, stabiliteit, sound, volume, energie, juist gebruik van je spieren) muzikaliteit (o.a. improvisatie, meerstemmigheid, solfege, songwriting).

 • Vaak denken mensen dat je met zangles heel veel moet afleren. Soms is dat inderdaad het geval. Zingen moet lekker vrij en expressief zijn. Maar wil je je stem nog langer dan vandaag gebruiken, dan is het erg belangrijk om ook gezond te zingen. In de zangles werken we niet zo zeer aan ‘afleren’ maar aan ‘bijleren’: je stem is tot veel meer in staat dan je denkt!

 • We houden ervan concreet te werken. De stem is een intern instrument en dat willen we zo tastbaar mogelijk maken in de les. Hoe werkt je stem en wat heb je nodig om je vrij te kunnen uiten tijdens het zingen.

 • Tijdens de zanglessen wordt gebruik gemaakt van beproefde en moderne zanglesmethoden en lesmaterialen zoals inspirerende lesboeken, play-along/karaoke tracks (muziek zonder zangpartij, zodat jij mee kan zingen) en YouTube. Je zal veel leren van de persoonlijke ervaringen van onze professionele en enthousiaste zangdocenten die zelf werkzaam zijn binnen de popmuziek en al hun kennis en ervaring in jouw zanglessen stoppen. 

14+

Novae Popschool geeft al meer dan 14 jaar zanglessen!

4000+

Al meer dan 4.000

muzikanten gingen je voor!

125.500+

We hebben al meer dan 125.500 lessen gegeven!

250+

Meer dan 250 evenementen en concerten georganiseerd!

Zingen is gezond!

Zingen versterkt je immuunsysteem

Door te zingen ga je je ademruimte intenser gebruiken, wat een boost geeft aan je immuunsysteem. Daarnaast gaat de hoeveelheid stresshomonen in je lichaam omlaag, waardoor je lichaam meer ruimte heeft om ongewenste indringers als ziektekiemen te bestrijden.

Zingen vermindert angst en depressie

Zingen is een uitlaatklep voor je emoties, waardoor piekeren minder wordt

en je jezelf boven de situatie uit kan tillen.

Je valt sneller in slaap en slaapt beter

Dit komt ook door een betere beheersing van de ademhaling. Maar zeker ook de emotionele uitlaatklep die zingen biedt, maakt dat je de dingen van de dag al beter een plek hebt gegeven. Je hebt minder last van stress in je leven.

Zingen geeft je meer energie

Je hebt minder last van emoties die energie wegnemen, omdat je die geuit hebt in het zingen. En je ademt anders, wat ook ten goede komt aan je energie! Zingen levert meer energie op dat op de bank liggen en tv kijken

Zij gingen je voor

De lessen zijn ook gezellig!
Ik volg les bij de popschool omdat je dat veel kans krijgt om jezelf te ontplooien. Ik vind de zanglessen bij de popschool sowieso altijd heel erg gezellig, je kan lekker jezelf zijn en hoeft niet bang te zijn om fouten te maken. De docenten zijn altijd erg gericht op groei!
Danielle Leijenhorst - 18 jaar
Talent ontdekking
Dankzij de popschool heb ik geleerd dat ik kan zingen; dat ik talent heb en dat ik daar serieus wat mee kan doen. De docenten hebben mij doen inzien dat als ik iets wil bereiken, ik dat met een dosis creativiteit ook kan behalen. Wat mij erg geholpen heeft, is dat er tijdens de lessen geen prestatiedruk is en er veel ruimte is om fouten te maken. Zo heb ik bij de popschool geleerd om muziek te studeren omdat ik er iets uit WIL halen en niet uit moet halen.
Sjoerd Wiersema - 23 jaar
Bewust van hoe ik mijn stem gebruik
Door de zanglessen bij de popschool ben ik me veel bewuster geworden van hoe ik mijn stem gebruik en moet gebruiken. Ik hoor nu ook sneller dingen die niet goed gaan en kan mezelf hier in corrigeren door dat ik meer weet hoe het in elkaar zit. En ik heb geleerd om meer buiten mijn comfort zone te stappen en dat daar buiten nog veel meer te leren valt.
Tamara Bernard - 24 jaar

Waarom zangles bij Novae Popschool?

 • Novae Popschool is dé plek voor zanglessen!
 • Professionele zangdocenten
 • Zangles op maat
 • Switchen naar een ander instrument? Geen probleem!
 • Individueel op zangles of in kleine groepjes
 • Geen wachtlijsten
 • Zingen als een pro
 • Samen zingen
 • Zangles voor alle leeftijden
 • Eigentijds lessen
 • Opnames & Optredens
 • Speelplezier staat centraal

Onze zangdocenten

Bob Smeenk

locatie: Ede

lesdag: maandag & dinsdaglees meer over Bob 

Roos van den Broek

locatie: Ede

lesdag:  vrijdaglees meer over Roos

Liza Meuldijk

locatie: Ede

lesdag:  woensdaglees meer over Liza

t.b.a.

locatie:

lesdagen:
                                   

Veel gestelde vragen over Zangles

Hoe lang duren de zanglessen?

Dat is afhankelijk van je leeftijd.
- Tot 12 jaar duren de individuele lessen 20 minuten en les in kleine groepjes 30 minuten.
- Vanaf 12 jaar duren de individuele lessen 30 minuten en les in kleine groepjes 45 minuten.

Wat zijn de lestijden?

De lestijd is afhankelijk van jouw beschikbaarheid en de beschikbare tijden op het rooster van de docent. De lestijd wordt in overleg met je docent afgesproken.
Je kunt bij aanmelding aangeven welke dag je voorkeur heeft.

Is er een wachtlijst?

Er is momenteel geen wachtlijst. Of plaatsing mogelijk is is uiteraard ook afhankelijk van beschikbare tijden en dagen van de leerling en de beschikbare lesplekken bij de zangdocent.

Krijg ik ook huiswerk om thuis mee aan de slag te gaan?

De docent zal je zeker niet met lege handen naar huis laten gaan. Iedere les krijg je stukken en/of opdrachten die je thuis verder kunt gaan studeren om het 'je eigen' te maken.

                               

Ervaar het zelf, boek een gratis zangproefles!