Zangworkshop Improviseren en Vocale Vrijheid door Jessica Koomen

Zangworkshop Improviseren en Vocale Vrijheid

Meer creatieve ruimte, zangplezier en nieuwe inspiratie!!


zaterdag 28 januari 2023

Dit seizoen geeft vocalcoach Jessica Koomen weer een reeks zangworkshops met verschillende onderwerpen. Want jij weet net als wij - anders was je niet op deze pagina terecht gekomen - dat zingen heerlijk, verslavend en bevrijdend is! De stem is ongelofelijk veelzijdig en je kunt er meer mee doen dan je voor mogelijk houdt! En dat ga je ook ontdekken in deze zangworkshop “Improviseren en Vocale Vrijheid”.

Herken jij je in één of meerdere onderstaande problemen?

Er zijn van die mensen die heel makkelijk losjes en vrij kunnen zingen. Ze maken variaties op de melodie zonder dat het hen moeite lijkt te kosten. Je noemt dat ook wel improviseren of ad-libben. Net even de bekende melodie anders benaderen zodat er iets in de lengte en/of hoogte van de noot verandert waardoor je het liedje meer naar jezelf toe trekt. Maar zodra jij dat probeert haper je of weet je niet wat je moet doen. Je staat er met een rode boei, snel grijp je weer terug naar de bekende melodie. Herken jij één of meerdere onderstaande punten? 


-    je wílt wel improviseren of met de melodie variëren maar je weet niet waar je moet beginnen

-    zodra je van de melodie af probeert te wijken blokkeer je

-    je wordt een beetje zenuwachtig als je iets anders ‘moet’ zingen

-    je zegt over jezelf dat je niet kunt improviseren

-    je denkt dat vrij zingen, ad-libben en een eigen melodie zingen niet voor jou is weggelegd

-    je probeert te improviseren maar de noten die je zingt raken kant nog wal 

-    je wilt wel improviseren maar zodra je iets probeert word je zenuwachtig of twijfelachtig

-    je hebt een standaard aantal variaties die je toepast maar je wilt meer ontdekken


Vaak denken we dat improviseren slechts voor mensen met heel veel talent en ervaring is weggelegd. Maar in deze workshop ga je met mij ontdekken dat dat helemaal niet het geval is. Improviseren is voor iedereen! En weet je: improviseren haalt iets dieps uit je naar boven. Een creativiteit en een bruisende energie die je misschien nog nooit eerder zo hebt gevoeld en hebt gehoord van jezelf. Het is alsof er een deur naar een nieuwe creatieve ruimte in jezelf wordt geopend die je heel veel vrijheid, zangplezier en kracht geeft. 

Jessica Koomen

Over Jessica Koomen

Jessica Koomen is zangeres, zangcoach, auteur en moestuinblogger. Met ruim 30 jaar optreedervaring en 26 jaar ervaring als vocalcoach en zangdocent kent ze de klappen van de zweep. Zelf zegt ze: “Ik heb een grote voorkeur voor hele concrete zangworkshops, met veel energie en inspiratie. Geen vage voorbeelden, maar snappen, horen en voelen wat je doet, zodat je alles wat je leert ook thuis, in je band of op het podium in praktijk kunt brengen.”


Jessica weet snel tot de kern te komen en neemt iedereen op zijn/haar niveau mee naar een volgend level. Daarbij gebruikt ze veel praktische oefeningen en concrete voorbeelden en staat het “doen” en “ervaren” voorop. Want als je snapt wat je doet kan je dit zelf ook weer reproduceren ná een zangworkshop.

Je krijgt concrete tools aangereikt

Het mooie is dat je met een paar hele specifieke tools al heel snel merkt dat je kunt improviseren. De insteek van de zangworkshop improviseren en vrijheid is heel concreet: je wordt niet overspoeld door theorie maar je brengt het geleerde direct in praktijk, waardoor je merkt wat dit met jouw creativiteit doet. Je merkt dat je in staat bent om je eigen melodie te bedenken, dat je kunt ad-libben als nooit tevoren. Je hoeft jezelf niet met iemand anders te vergelijken, je put uit je eigen creativiteit en zingt op je eigen niveau. Door de diverse tips, tools en oefeningen zet je steeds een stap verder in de wereld van zangimprovisatie en merk je dat er een onuitputbare bron van creativiteit in je zit.

Resultaat? 

Een bevrijdend gevoel, bruisende energie, voldoening en zicht op oneindig veel zangmogelijkheden! Je zult als je thuis zingt, oefent met de band of op het podium staat merken dat je zekerder bent, dat je niet meer dichtslaat en dat je de muziek op een hoger niveau tilt met jouw creativiteit!

Jazz, blues, pop en gospelsongs

In de workshop gebruiken we diverse stijlen om mee te improviseren. Jazz omdat je daar zo lekker zonder woorden ongelofelijk lekker kunt improviseren. Blues omdat je daar je ziel en zaligheid in kwijt kunt met slechts een paar noten. Pop om te kunnen variëren en ad-libben en gospel om al het hiervoor genoemde te combineren!

Direct resultaat!

De insteek van de zangworkshop is heel concreet: je wordt niet overspoeld door theorie maar je brengt direct het geleerde in praktijk waardoor je merkt welk positief effect dit op je stem heeft. Je krijgt een lessheet met behandelde onderwerpen, zodat je hier thuis en op het podium ook verder mee aan de slag kunt.

Voor wie is deze zangworkshop?

Het niveau voor deze zangworkshop is niet bepalend of je mee kunt doen of niet. Het enige dat we van je vragen is dat je al wel enige kennis hebt hoe je stem te gebruiken. Of je nu wilt leren improviseren of dat je al ervaren bent maar weet dat je tegen je eigen grenzen aan loopt maakt niet uit. Met gerichte groepsoefeningen en persoonlijke aandacht krijgt iedereen op zijn/haar niveau les. Iedereen kan dus meedoen: beginnende en gevorderde zangers. 

Wat levert deze zangworkshop jou op? 

  • je hebt handvatten om los van de melodie te komen
  • je weet hoe je een improvisatie kunt opbouwen
  • je hebt diverse tools om in te zetten voor een creatieve improvisatie of ad lib
  • je hebt de tricks in handen om met zekerheid, zonder angst te ad-libben en te improviseren
  • je voelt je zeker om te variëren vanuit een bestaande óf een ter plekke bedachte melodie

Wanneer?

Wees er snel bij! Er zijn slechts 12 plekken beschikbaar: vol = vol

28-01-2022
Start om 10:00 uur
00
dagen
00
uren
00
minuten
00
seconden
Jessica Koomen
Jessica Koomen

Programma

09:40 - 10:00 uur registratie, thee en koffie

10:00 uur start workshop

13:00 uur einde

€ 89,-
€ 67,-

Zangworkshop Improviseren en Vocale Vrijheid

Er zijn slechts 12 plekken beschikbaar. Je aanmelding is pas definitief na ontvangst betaling.


De workshop gaat door bij minimaal 8 deelnemers.