Zangworkshop Klankkleur & Stemeffecten door Jessica Koomen

Zangworkshop Klankkleur & Stemeffecten

Ontdek de veelzijdigheid van je stem!


zaterdag 18 april 2020

Dit seizoen geeft vocalcoach Jessica Koomen weer een reeks zangworkshops met verschillende onderwerpen. Want jij weet net als wij- anders was je niet op deze pagina terecht gekomen - dat zingen heerlijk, verslavend en bevrijdend is!  Jouw stem zit vol verborgen schatten en je kunt er meer mee doen dan je voor mogelijk hield. In de zangworkshop Klankkleur & Stemeffecten laat Jessica Koomen je de veelzijdigheid van jouw stem zien/horen, en vooral: ervaren. 

Herken jij een of meerdere onderstaande punten? 

Je houdt van zingen maar je weet dat er meer in je stem zit dan je er nu uithaalt. Dat komt meestal omdat je niet precies weet welke tools je nodig hebt om je stem te kunnen beheersen. Herken jij een of meerdere onderstaande punten?


- je wilt graag andere klanken toepassen met je stem maar je blokkeert

- als je met je stem andere sounds wilt maken klinkt het raar of overdreven

- je krijgt keelpijn als je iets anders met je stem probeert te doen dan je gewend bent

- je probeert andere sounds en effecten maar je komt steeds op hetzelfde uit

- je voelt je onzeker als je iets probeert wat buiten je comfort zone ligt

- je bent bang dat je overdreven overkomt

- je voelt je beperkt in hoe je klinkt


Dan nu het goede nieuws: the sky is the limit!

Er is meer mogelijk dan je denkt!

De klank van je stem wordt deels bepaald door jouw bouw en of je bijvoorbeeld een vrouw of een man bent. Daarnaast is je omgeving en de cultuur waarin je leeft van invloed op hoe je praat en dus ook hoe je zingt. Je hebt dus te maken met zowel interne (fysieke) als externe (gewoonte) factoren die samen verantwoordelijk zijn voor jouw klank. 


We zijn ons vaak niet bewust van de klankmogelijkheden die onze stem heeft, en welke invloed we daarop kunnen uitoefenen. Daardoor zing je zoals je gewend bent, maar ga ie voorbij aan de vele mogelijkheden die je zelf in handen hebt. Het is alsof je een gitaar hebt met zes snaren, maar er maar ééntje van bespeelt zonder te beseffen dat er nog vijf snaren zijn.


Daarnaast vinden we het toepassen van effecten met onze stem vinden we lastig, eng of voelt het overdreven. Terwijl het spelen met klankkleur en met stemeffecten je stemgeluid en je zeggingskracht zo enorm kan verrijken. Wij gaan daarom ontdekken wat jouw stem allemaal herbergt aan verborgen klankschatten

Over Jessica Koomen

Jessica Koomen is zangeres, zangcoach en foodblogger. Met ruim 30 jaar optreedervaring en 26 jaar ervaring als vocalcoach en zangdocent kent ze de klappen van de zweep. Zelf zegt ze: “Ik heb een grote voorkeur voor hele concrete zangworkshops, met veel energie en inspiratie. Geen vage voorbeelden, maar snappen, horen en voelen wat je doet, zodat je alles wat je leert ook thuis, in je band of op het podium in praktijk kunt brengen.”


Jessica weet snel tot de kern te komen en neemt iedereen op zijn/haar niveau mee naar een volgend level. Daarbij gebruikt ze veel praktische oefeningen en concrete voorbeelden en staat het “doen” en “ervaren” voorop/bovenaan. Want als je snapt wat je doet kan je dit zelf ook weer reproduceren ná een zangworkshop.

Leer welke sound en/of welk stemeffecten je kan gebruiken

In de zangworkshop Klankkleur & Stemeffecten leert Jessica Koomen je in in een concrete aantal stappen hoe je nieuwe basisklankkleuren en -stemeffecten kunt gebruiken tijdens het zingen. De zangtechniek erachter behandelen we ook zodat je op een gezonde manier sounds en effecten kunt maken met je stem. We oefenen dit heel gericht zodat je snapt, hoort en voelt wat jij doet met je stem. Jij kunt vervolgens bepalen hoe je wilt klinken en kiest zelf welke sound en/of welk stemeffect je daarvoor inzet. Jij bepaalt de hoeveelheid: helemaal over de top of heel subtiel - en alles er tussenin!

Voeg een extra dimensie toe aan je stem!

Jouw stem blíjft jouw stem, maar met behulp van de tools uit deze workshop voeg je een extra dimensie toe aan je stem. Je decoreert als het ware jouw eigen stem. Jij bepaalt zelf welke klankkleur je gebruikt en de hoeveelheid effecten. Resultaat: verfraaiing van je stem, you stand out, jouw stem krijgt zeggingskracht en personality, diepgang en je ontdekt een verrassende veelzijdigheid. Jouw stem breekt open en krijgt een sprankel waarvan je verbaasd zult staan!

Mini masterclass

Na de oefeningen gaan we dit natuurlijk ook toepassen in een aantal songs tijdens een mini masterclass. Je mag hiervoor je eigen favoriete song meenemen, maar ik neem ook een aantal geschikte songs voor je mee. 

Direct resultaat!

De insteek van de zangworkshop Klankkleur & Stemeffecten is heel concreet: je wordt niet overspoeld door theorie maar je brengt direct het geleerde in praktijk waardoor je merkt welk positief effect dit op je stem heeft. Je krijgt een lessheet met alle behandelde onderwerpen, zodat je hier thuis en op het podium ook verder mee aan de slag kunt.

Wat levert deze zangworkshop jou op? 

  • je ontdekt dat jouw stem ontzettend veelzijdig is
  • je kunt heel makkelijk kiezen voor een bepaalde klankkleur
  • je weet hoe je meer emotie in een liedje kunt leggen
  • je kunt heel makkelijk stemeffecten aan- en uitzetten
  • je kunt je eigen persoonlijkheid in een liedje met jouw stemkleur leggen

Wanneer?

Wees er snel bij! Er zijn slechts 15 plekken beschikbaar: vol = vol

18-04-2020
Start om 10:00 uur
00
dagen
00
uren
00
minuten
00
seconden

Jessica Koomen

Programma

09:40 - 10:00 uur aankomst, thee en koffie

10:00 uur start workshop

11:30 uur korte pauze

11:45 uur vervolg workshop, aansluitend mini masterclass

13:00 uur einde

€ 89,-
€ 67,-

Zangworkshop Klankkleur & Stemeffecten

Je aanmelding is pas definitief na ontvangst betaling.