Zangworkshop Meerstemmig Zingen doorJessica Koomen

Zangworkshop Meerstemmig Zingen

Driestemmig zingen: verslavend, swingend en inspirerend!


zaterdag 11 februari 2023

Dit seizoen geeft vocalcoach Jessica Koomen weer een reeks zangworkshops met verschillende onderwerpen. Want jij weet net als wij- anders was je niet op deze pagina terecht gekomen - dat zingen heerlijk, verslavend en bevrijdend is! De stem is zo veelzijdig en je kunt er enorm veel mee doen! Word jij ook altijd zo blij van black gospelsongs en meerstemmige refreintjes van je favoriete popsongs? In de zangworkshop "Meerstemmig Zingen" ga je samen met je mede workshopdeelnemers uit je dak met een hele reeks driestemmige songs! 

Herken jij je in één of meerdere onderstaande problemen?

Je houdt van meerstemmig zingen maar het lukt je niet om er grip op te krijgen. 


 1. je kunt soms een tweede stem vinden maar halverwege loop je vast
 2. je gaat vaak per ongeluk weer terug naar de melodie
 3. je probeert wel wat maar het klinkt vaak vals
 4. je hebt te weinig grip  op hoe je een tweede of derde stem zelf kunt verzinnen
 5. je snapt het verschil tussen een tweede en een derde stem niet
 6. je kunt heel goed een tweede of derde stem zingen maar je weet niet wat je doet

of:

 • je kunt geen genoeg krijgen van lekker meerstemmig zingen!


Jessica legt je heel concreet en kort de theorie uit van hoe je nu eigenlijk de tweede en de derde stem kunt vinden, wat de uitgangsregels en de no’s en go’s zijn. We gebruiken daar hele praktische oefeningen voor zodat je begrijpt hoe je dat zelf in je band en op het podium kunt uitvoeren. 

Jessica Koomen

Over Jessica Koomen

Jessica Koomen is zangeres, zangcoach, auteur en moestuinblogger. Met ruim 30 jaar optreedervaring en 26 jaar ervaring als vocalcoach en zangdocent kent ze de klappen van de zweep. Zelf zegt ze: “Ik heb een grote voorkeur voor hele concrete zangworkshops, met veel energie en inspiratie. Geen vage voorbeelden, maar snappen, horen en voelen wat je doet, zodat je alles wat je leert ook thuis, in je band of op het podium in praktijk kunt brengen.”


Jessica weet snel tot de kern te komen en neemt iedereen op zijn/haar niveau mee naar een volgend level. Daarbij gebruikt ze veel praktische oefeningen en concrete voorbeelden en staat het “doen” en “ervaren” voorop. Want als je snapt wat je doet kan je dit zelf ook weer reproduceren ná een zangworkshop.

Van theorie naar praktijk

Na de korte uitleg en de meerstemmigheidsoefeningen gaan we natuurlijk aan de slag met een hele rits van lekkere pophits en black gospelsongs. Je leert wat de sopraan-, alt- of tenorpartij is en je hoort wat het geweldige effect is als deze drie stemmen samenkomen. 


Je krijgt van tevoren songs toegestuurd zodat je de melodie ervan alvast kunt meezingen thuis. Dan kunnen we ons in de workshop direct richten op het meerstemmigheid zingen (en heb jij thuis alvast voorpret!). 

De kracht van meerstemmig zingen

Het mooie van meerstemmig zingen is: 1 + 1 + 1 is in dit geval geen drie maar véél meer! Zodra de melodie omgeven wordt door een tweede en een derde stem, ontstaat er een enorme sterke sound waar je kippenvel van krijgt. Een soort “rainbow on stereoids”-effect noemen wij dat. Van die magische momenten waarvan je niet wist dat het in je zat, maar waar je tijdens het meerstemmig zingen deel van uitmaakt. 

Voor wie is deze zangworkshop?

Of je nu gewend bent om meerstemmig te zingen of dit juist wilt leren: iedereen kan meedoen aan deze zangworkshop. Je niveau is niet van belang. We behandelen namelijk alle stappen die nodig zijn om te komen tot meerstemmig zingen. En daarnaast gaat het vooral om de praktijk: de fun en energie ervaren van jouw stem, samen met die van je deelnemers omgevormd in een meerstemmig koor! Wel moet er enig gevoel voor toonvast kunnen zingen aanwezig zijn. 

Wat levert deze zangworkshop jou op? 

 • Waarschuw je omgeving alvast: jij komt bruisend van energie en enthousiasme thuis en je zult nog uren lang na-swingen
 • Je leert de functie van een tweede en derde stem zingen
 • Na deze workshop snap jij hoe je zelf een tweede of derde stem kunt vinden
 • Je leert hoe je een tweede en derde stem ten opzichte van de melodie kunt plaatsen
 • Voel je wat de kracht is (en het verslavende effect!) van meerstemmig zingen
 • Je bent nóg meer verslingerd geraakt aan meerstemmig zingen

Wanneer?

Wees er snel bij!

zaterdag 11-02-2023
Start om 10:00 uur
00
dagen
00
uren
00
minuten
00
seconden
Jessica Koomen
Jessica Koomen

Programma

09:40 - 10:00 uur registratie, thee en koffie

10:00 uur start workshop

13:00 uur einde

€ 89,-
€ 74,-

Zangworkshop Meerstemmig Zingen

Nu €15 korting: geen €89 maar €74!


Je aanmelding is pas definitief na ontvangst betaling. Ben je om wat voor reden dan ook afwezig tijdens de workshop, dan is er geen restitutie van het workshopgeld mogelijk.


De workshop gaat door bij minimaal 8 deelnemers. Zijn er te weinig deelnemers, en besluit Novae Popschool de workshop niet door te laten gaan, dan krijg je het betaalde geld terug gestort op je rekening.

Op dit moment staat er nog geen nieuwe workshop gepland.