Bandcoaching bij Novae Popschool

Spelen in een popschoolband

Plek voor iedereen!

Wekelijks repeteren en gecoached worden samen met leeftijds- en niveaugenoten, lekker aan de slag met uitdagende songs en een afwisselend repertoire. En natuurlijk wordt er gewerkt naar een optreden!

Mee spelen in een popschoolband is interessant voor mensen die al een tijdje spelen en weinig ervaring hebben met samenspelen in bandverband.


De Popschoolbandlessen zijn niet alleen voor leerlingen van de Popschool. Ook muzikanten die geen les bij de Popschool hebben en toch in een band willen spelen kunnen zich dus opgeven! Het instrument dat je bespeelt moet wel in een popband passen, maar dat mag best breed zijn.

Voor jong en oud!

Bij Novae Popschool kan jong en oud deelnemen aan de popschoolbands. De popschool speelt in op de persoonlijke muzikale wensen van de bandleden.


Er is plek voor drummers, bassisten, gitaristen, toetsenisten & pianisten, vocalisten, blazers, percussionisten. Deze cursus is voor zowel muzikanten (instrumentalist of zanger) die al in een band spelen maar meer willen leren, als voor instrumentalisten of zangers die graag in een band willen spelen/zingen. 

Over de bandlessen

Tijdens de bandlessen wordt er gewerkt aan samenspel, timing, balans, communicatie, lezen van akkoordschema’s, dynamiek en strakheid. En voor gevorderde bands is er ook aandacht voor arrangeren, soleren en improviseren en nog veel meer. Ook wordt er aandacht gegeven aan het uitschrijven van partijen. En last but not least: FUN!!!

Samen spelen is samen groeien!

Je zal veel leren van de persoonlijke ervaringen van onze professionele en enthousiaste docenten die zelf werkzaam zijn binnen de popmuziek en al hun kennis en ervaring in jouw lessen stoppen.


Leren luisteren naar jezelf en de rest, leren invullen en weglaten op het juiste moment en een muzikale eenheid vormen met elkaar. Dynamiek opbouwen, leren reageren op elkaar en elkaar aanvullen in plaats van in de weg zitten, zijn zomaar wat onderwerpen die aan bod komen. Komen deze aspecten bij elkaar, dan spreek je van synergie! Als je dat eenmaal hebt meegemaakt heb je de magie van bandplaying geproefd! 

De voordelen van bandles bij Novae Popschool

Les volgen bij de popschool in plaats van een privédocent, zang- of drumschool,

of een reguliere muziekschool heeft veel voordelen:

  • Muziek maken doe je samen! Bij Novae Popschool ontmoet je andere muzikanten en kun je naast je les meespelen in een band of samenstelling.
  • Instroom mogelijk! Instromen tijdens het lesseizoen is altijd mogelijk. Er zijn geen standaard startdata bij de popschool.
  • De popschool zorgt voor regelmatige uitvoeringen en optredens waar jij kan schitteren.
  • De popschool wordt vaak gevraagd voor muzikaal talent voor evenementen, festivals, radio & TV optredens.
  • Heb je een begeleider, zangeres, nieuw bandlid nodig? We hebben verschillende disciplines in één gebouw en docenten die met elkaar kunnen overleggen en zoeken naar mogelijkheden voor jou. Korte lijntjes, dus snel geregeld!
  • Wil je overstappen naar een andere docent of naar een ander instrument? Geen probleem! Voldoende docenten in huis, en voldoende instrumenten die je (ook) kunt leren spelen. Verandering van spijs doet eten zegt het spreekwoord niet voor niets.
  • Je leert snel en makkelijk andere muziekliefhebbers kennen. Leuk voor je netwerk. Handig als je meer te doen wilt hebben op muziekgebied. Inspirerend om samen te werken met anderen! En wist je dat mensen in een community een groter gevoel van betekenis, vervulling en tevredenheid hebben?
  • We zijn een jonge en enthousiaste organisatie waarbij flexibiliteit, samenwerking en vernieuwing bovenaan staan. Geen vastgeroeste methodes of docenten dus.


Sluit je aan bij een band!