Cajonles in Ede en Bennekom

Cajonles in Ede en Bennekom

Performance based cajonlessen waarbij jouw persoonlijke wensen centraal staan

Voor alle leeftijden!

Cajonles is er voor alle leeftijden! Jong en oud, beginner of gevorderde cajonisten. Iedereen is welkom!

Met plezier muziek maken!

In de les wordt zo snel mogelijk samen muziek gemaakt. Techniek is belangrijk, maar speelplezier nog veel belangrijker.

Les van ervaren drummers en percussionisten!

De cajonlessen worden gegeven door ervaren drummers en percussionisten.

Droom jij ervan om cajon te spelen, maar weet je niet hoe?

 1. Je zal nooit goed cajon leren spelen zonder ondersteuning van een ervaren cajondocent die je de juiste speeltechnieken, kennis, coaching en feedback geeft. Je route naar het kunnen bespelen van het cajon zal lang, traag en niet volledig zijn, waardoor je nooit datgene uit jezelf kan halen wat er wel in zit. Hierdoor zul je je droom nooit waar kunnen maken.
 2. Loop je vast omdat je vaak de zelfde ritmes en fills speelt?
  Je zal geen nieuwe inspiratie krijgen van alsmaar het zelfde blijven spelen. Hierdoor neemt geleidelijk het speelplezier af en zul je nooit datgene bereiken wat je wel in je hebt zitten. Zonder nieuwe input van een ervaren cajondocent zul je vast blijven zitten, en daardoor niet verder komen in je spel. 

 1. Mis je een goede basis, techniek of inspiratie?
  Je zal nooit verder écht verder komen en de juiste techniek onder de knie krijgen zonder de juiste kennis, coaching en feedback van een inspirerende cajondocent.
 2. Loop je vast met online cajonlessen?
  Je bevind je in de gevaren zone als je alleen maar via online lesvideo’s probeert te leren cajon spelen. Hierdoor zul je nooit een goeie cajonist kunnen worden omdat een online videoprogramma geen feedback geeft over over je sound, frasering, timing, interpretatie, muzikaliteit en gevoel. En die onderdelen zijn veel belangrijker zijn dan techniek en de uiteindelijke ritmes die je speelt. En nog belangrijker, je geeft jezelf een verhoogd risico op blijvende lichamelijke klachten waar je in het dagelijks leven continu hinder van gaat hebben, of zelfs arbeidsongeschikt kan raken. Laat staan dat je dan nog muziek kan maken. 

Wij bieden jou de oplossing: Jouw wensen staan centraal

 • Bij Novae Popschool kan jong en oud leren cajon spelen. Onze cajonlessen spelen in op jouw persoonlijke wensen en muzikale interesses. Of je nu vanaf de basis wil leren cajon spelen of al een gevorderde cajonist bent, de cajonlessen van Novae Popschool sluiten aan bij jou wensen, niveau en belevingswereld.

 • Je krijgt geen saaie oefeningen waar je niets mee kan, maar je gaat samen met je cajondocent werken aan dat wat jou uitdaagt en wat jou helpt in je eigen ontwikkeling.

 • Tijdens onze cajonlessen staat jouw muzikale interesse centraal; je krijgt geen saaie oefeningen opgedrongen, maar samen met je cajondocent werk je aan wat jou uitdaagt en wat jou helpt in je ontwikkeling als cajonist en muzikant.

 • Door een voor jou op maat gemaakt praktisch cajonlesprogramma word je getraind in het ‘muzikaal cajon spelen’: niet alleen heel snel en virtuoos kunnen cajon spelen, maar ook begeleidend en ondersteunend kunnen samenspelen met andere muzikanten.

 • Er wordt gewerkt aan ‘groove’ en ‘sound’, hoe je als cajonist de motor van de band kan zijn; hoe je met gevoel en emotie kan spelen en hoe je daarbij de juiste technieken kan inzetten om dit het beste te kunnen uiten op je instrument.

 • In onze cajonlessen komen alle technieken, stijlen en theoretische achtergrond aan bod: begeleiden, soleren, grooves, fills, noten lezen, ritmische notaties, etc. Alles staat in het teken van het grotere doel: jouw verder helpen in jouw muzikale ontwikkeling.

 • Tijdens de cajonles wordt gebruik gemaakt van beproefde en moderne lesmethoden en lesmaterialen zoals inspirerende lesboeken, play-along tracks (muziek zonder cajon, zodat jij als cajonist mee kan spelen) en YouTube.

 • Je zal veel leren van de persoonlijke ervaringen van onze professionele en enthousiaste docenten die zelf werkzaam zijn binnen de popmuziek en al hun kennis en ervaring in jouw lessen stoppen. 

Deze cajonlessen zijn toppie!
Deze cajonlessen zijn toppie! Ik zou er graag op school mee optreden en verder ga ik thuis lekker trommelen. Volgens Xander 6 jaar 😃
Xander - 6 jaar
Inspirerend en ik kon al snel spelen
Het leuke van deze cajonlessen is dat ik al heel snel met liedjes mee kon spelen. Dat was een meerwaarde voor mij! En Joris is een toffe docent.
Petra - 24 jaar
Leuke lessen en nieuwe vrienden gemaakt!
De lessen waren erg leuk, ik heb nieuwe vrienden gemaakt en veel geleerd!
Duncan - 11 jaar

Waarom cajonles bij Novae Popschool?

 • Novae Popschool is dé plek voor cajonlessen!
 • Professionele cajondocenten
 • Cajonles op maat
 • Switchen naar een ander instrument? Geen probleem!
 • Individueel op cajonles of in groepjes
 • Geen wachtlijsten
 • Spelen als een pro
 • Samen spelen
 • Cajonles voor alle leeftijden
 • Eigentijds lessen
 • Optredens & jamsessies
 • Speelplezier staat centraal

Onze cajon docenten

                                   

Veel gestelde vragen over Cajonles

Hoe lang duren de cajonlessen?

Dat is afhankelijk van je leeftijd.
- Tot 12 jaar duren de individuele lessen 20 minuten en les in kleine groepjes 30 minuten.
- Vanaf 12 jaar duren de individuele lessen 30 minuten en les in kleine groepjes 45 minuten.

Wat zijn de lestijden?

De lestijd is afhankelijk van jouw beschikbaarheid en de beschikbare tijden op het rooster van de docent. De lestijd wordt in overleg met je docent afgesproken. Je kunt bij aanmelding aangeven welke dag je voorkeur heeft.

Is er een wachtlijst?

Er is momenteel geen wachtlijst. Of plaatsing mogelijk is is uiteraard ook afhankelijk van beschikbare tijden en dagen van de leerling en de beschikbare lesplekken bij de zangdocent.

Krijg ik ook huiswerk om thuis mee aan de slag te gaan?

De docent zal je zeker niet met lege handen naar huis laten gaan. Iedere les krijg je stukken en/of opdrachten die je thuis verder kunt gaan studeren om het 'je eigen' te maken.

                               

Ervaar het zelf, boek een gratis cajonproefles!