Drumles in Ede en Bennekom

Drumles in Ede en Bennekom

Performance based drumlessen waarbij jouw persoonlijke wensen centraal staan

Droom jij ervan om op een drumstel te spelen, maar je weet niet hoe?

 1. Je zal nooit goed leren drummen zonder ondersteuning van een ervaren drumdocent die je de juiste kennis, coaching en feedback geeft. Je route naar het kunnen bespelen van het drumstel zal lang, traag en niet volledig zijn, waardoor je nooit datgene uit jezelf kan halen wat er wel in zit. Hierdoor zul je je droom nooit waar kunnen maken.
 2. Loop je vast omdat je vaak de zelfde ritmes en fills speelt?
  Je zal geen nieuwe inspiratie krijgen van alsmaar het zelfde blijven spelen. Hierdoor neemt geleidelijk het speelplezier af en zul je nooit datgene bereiken wat je wel in je hebt zitten. Zonder nieuwe input van een ervaren drumdocent zul je vast blijven zitten, en daardoor niet verder komen in je spel.
 1. Mis je een goede basis, techniek of inspiratie?
  Je zal nooit verder écht verder komen en de juiste techniek onder de knie krijgen zonder de juiste kennis, coaching en feedback van een inspirerende drumdocent.
 2. Loop je vast met online drumlessen?
  Je bevind je in de gevaren zone als je alleen maar via online lesvideo’s probeert te leren drummen. Hierdoor zul je nooit een goeie drummer kunnen worden omdat een online videoprogramma geen feedback geeft over over je sound, frasering, timing, interpretatie, muzikaliteit en gevoel. En die onderdelen zijn veel belangrijker zijn dan techniek en de uiteindelijke ritmes die je speelt. En nog belangrijker, je geeft jezelf een verhoogd risico op blijvende lichamelijke klachten waar je in het dagelijks leven continu hinder van gaat hebben, of zelfs arbeidsongeschikt kan raken. Laat staan dat je dan nog muziek kan maken!

Wij bieden jou de oplossing!

 • Bij Novae Popschool kan jong en oud leren drummen. Onze drumlessen spelen in op jouw persoonlijke wensen en muzikale interesses. Of je nu vanaf de basis wil leren drummen of al een gevorderde drummer bent, de drumlessen van Novae Popschool sluiten aan bij jou wensen, niveau en belevingswereld.

 • Je krijgt geen saaie oefeningen waar je niets mee kan, maar je gaat samen met je drumdocent werken aan dat wat jou uitdaagt en wat jou helpt in je eigen ontwikkeling.

 • Door een voor jou op maat gemaakt en praktisch drumlesprogramma word je getraind in het ‘muzikaal drummen’: het gaat er niet om dat je alleen heel snel of virtuoos kan drummen, maar juist hoe je muziek maakt, ook begeleidend en ondersteunend kan samenspelen met andere muzikanten.

 • Er wordt gewerkt aan ‘groove’ en ‘sound’, hoe je als drummer de motor van de band kan zijn; hoe je met gevoel en emotie kan spelen en hoe je daarbij de juiste technieken kan inzetten om dit het beste te kunnen uiten op je instrument.

 • Onze docenten zijn er op gebrand jou gezond te laten drummen. De juiste speeltechniek, zithouding, handtechniek etc. Om zo samen met jou te voorkomen dat er blessures of langdurige klachten gaan ontstaan, waardoor jij je ook op een gezonde manier ontwikkeld als drummer.

 • In onze drumlessen komen alle technieken, stijlen en theoretische achtergrond aan bod: begeleiden, soleren, grooves, fills, noten lezen, ritmische notaties, etc. Alles staat in het teken van het grotere doel: jouw verder helpen in jouw muzikale ontwikkeling.

 • Tijdens de drumles wordt gebruik gemaakt van beproefde en moderne lesmethoden en lesmaterialen zoals inspirerende lesboeken, play-along tracks (muziek zonder drums, zodat jij als drummer mee kan spelen) en YouTube.

 • Je zal veel leren van de persoonlijke ervaringen van onze professionele en enthousiaste docenten die zelf werkzaam zijn binnen de popmuziek en al hun kennis en ervaring in jouw lessen stoppen.

 • De beste manier om muzikale vaardigheid te verwerven, is door middel van ‘performance based’ muziekonderwijs. Al onze programma's (zelfs de beginnersprogramma's voor kinderen) bevatten optredens of een of ander uitvoeringsaspect. 

Zij gingen je voor

Muzikale ontwikkeling en meer zelfvertrouwen.
De lessen hebben me een compleet pakket aan skills gegeven en een omgeving waarin ik durfde te drummen. Door de lessen heb ik muzikale ontwikkelingen meegemaakt en zag ik mijn zelfvertrouwen groeien.
Ruben - 23 jaar
Novae Popschool is een goeie muziekschool!
Ik zit ongeveer zes en een half jaar op drumles bij de popschool. De popschool is een hele goede muziekschool is waar in je niet alleen de basis leert maar ook verder kunt komen door de goede en getalenteerde docenten!
Josh drummer
Josh - 14 jaar
Inspirerende docenten en super leuke lessen
De drumdocenten van Novae Popschool weten mij iedere keer weer te inspireren. Als ik even vast loop, krijg ik de juiste tools om weer verder te komen en te blijven groeien als drummer. Ik raad iedereen aan hier drumles te nemen!
Mike - 13 jaar

Waarom drumles bij Novae Popschool?

Drumles bij Novae Popschool

 • Novae Popschool is dé plek voor drumlessen!
 • Professionele drumdocenten
 • Drumles op maat
 • Switchen naar een ander instrument? Geen probleem!
 • Individueel op drumles of in groepjes
 • Geen wachtlijsten

 • Drummen als een malle
 • Samen spelen
 • Drumles voor alle leeftijden
 • Eigentijds lessen
 • Studio opnamen
 • Speelplezier staat centraal

Onze drumdocenten

Collin Leijenaar

Locatie: Ede

lesdag: dinsdag (VOL)

tussen 13:00 - 22:30u


lees meer over Collin

Joris Eikelboom

locatie: Ede

lesdagen: maandag & woensdag

tussen 13:00 - 22:30u


lees meer over Joris

Gerard Kleijer

locatie: Ede

lesdagen:zaterdag

tussen 9:00 - 18:00u


lees meer over Gerard

                                   

Veel gestelde vragen over Drumles

Hoe lang duren de drumlessen?

Dat is afhankelijk van je leeftijd.
- Tot 12 jaar duren de individuele lessen 20 minuten en les in kleine groepjes 30 minuten.
- Vanaf 12 jaar duren de individuele lessen 30 minuten en les in kleine groepjes 45 minuten.

Wat zijn de lestijden?

De lestijd is afhankelijk van jouw beschikbaarheid en de beschikbare tijden op het rooster van de docent. De lestijd wordt in overleg met je docent afgesproken.
Je kunt bij aanmelding aangeven welke dag je voorkeur heeft.

Is er een wachtlijst?

Er is momenteel geen wachtlijst. Of plaatsing mogelijk is is uiteraard ook afhankelijk van beschikbare tijden en dagen van de leerling en de beschikbare lesplekken bij de drumdocent.

Krijg ik ook huiswerk om thuis mee aan de slag te gaan?

De docent zal je zeker niet met lege handen naar huis laten gaan. Iedere les krijg je stukken en/of opdrachten die je thuis verder kunt gaan studeren om het 'je eigen' te maken.

                               

Ervaar het zelf, boek een gratis proef-drumles!