Checkpoint

Popschool Checkpoint

De volgende popschool checkpoint is over:

17-02-2020
12:00
00
dagen
00
uren
00
minuten
00
seconden

Zo halverwege het seizoen check je samen met je docent jouw voortgang. Hoe zijn je leerdoelen aan het wortelen bij jou? Het gaat niet zo zeer om een toets waar je wel of niet voor kunt zakken maar om een reality check. En het is ook direct voor jou een stimulans om gefocust te blijven studeren. Daarnaast is het ook voor de ouders van onze jonge leerlingen een leuke mogelijkheid om hun kind te zien voorspelen.

Wat & waarom?

Je bereidt een of meerdere songs voor; solo en/of met medeleerlingen. Je docent bekijkt en luistert naar de uitvoering in het algemeen, je techniek, muzikaliteit, timing, sound, presentatie, etc.

Je krijgt ook een aantal theorievragen, gehoortrainingsoefeningen of vragen over je instrument.


Je kijkt samen met je docent wat je kunt voorbereiden en hij/zij vertelt je wat je allemaal kunt verwachten. Het tijdstip of de duur van je normale les kunnen in deze week afwijken. Als dat het geval is hoor je dat van je docent.

Het gaat hier niet om presteren. Het gaat om een tussentijdse muzikale APK. Leuk (en goed) voor jou om te zien hoe je je ontwikkelt en waar je nu staat. En goed voor je docent om uit de normale lesgeefsituatie te stappen en jou te zien voorspelen. En als je in een groep voorspeelt is het ook nog eens inspirerend en horizonverbredend om anderen te zien spelen. 
Er is beperkt plek voor publiek. Overleg met je docent!

Jaardoelen stellen met je docent

Een beginnende leerling van 7 jaar heeft een ander lesdoel dan een gevorderde leerling van 19 jaar die naar het conservatorium wil of een volwassen leerling met een drukke baan. Bespreek de doelen duidelijk met je docent: wat wil je leren en ontwikkelen? Wat vind je leuk om aan te pakken, waar loop je tegenaan? En welke aandachtspunten ziet jouw docent? Wat wil je aan het einde van het lesjaar hebben bereikt?

In de popschool hangt bij de trap het zogenaamde inspiratiemodel voor de mogelijkheden van algehele ontwikkeling voor onze leerlingen. Het gaat hier om muzikaliteit, techniek, algemene (theoretische) kennis, expressie, sound; zo breed mogelijk.

Vind je het lastig om constructief te studeren thuis? Merk je dat je soms wat meer inspiratie of motivatie kunt gebruiken? Vraag je docent om tips! Die weet als geen ander hoe lastig het soms kan zijn en hoe je dat goed kunt aanpakken. Je studietijd thuis is enorm belangrijk voor je groei. En groei motiveert weer enorm om te studeren en te genieten van het spelen; zorg dus dat je in een goeie studie-mood komt en blijft. 

Ouders zijn welkom!

Ouders van leerlingen tot en met de middelbare schoolleeftijd willen we van harte uitnodigen om bij deze Checkpoint les aanwezig te zijn!

We wensen je heel veel succes toe in de voorbereidingen en uitvoering. En vergeet vooral niet om er heel veel fun in te hebben! Check!