Geert Huizenga - Piano/keyboard docent Novae Popschool

Over Geert Huizenga

Hey! Ik ben Geert Huizenga, pianist, muziekproducer en sinds 2023 piano- & keyboarddocent bij Novae Popschool. Daarnaast geef ik ook DJ- en productieles.

Piano (leren) spelen staat aan de basis van vele positieve aspecten van mijn leven; zo was het vroeger voor mij een makkelijke manier om nieuwe muziekvrienden te leren kennen en vooral gewoon plezier te hebben en heb ik er nu voor een groot deel mijn carrière aan te danken.


Een leven vol muziek

Ik begon met keyboardles toen ik nog op de basisschool zat. Het was een geweldige manier om het instrument te leren kennen en al snel kon ik meespelen met de popnummers die toen populair waren. Deze lessen en de tijd die ik spendeerde aan keyboard spelen geven me nog steeds een blij gevoel. Het was een fijne en vaste waarde in mijn leven.

Na een aantal jaar ben ik overgestapt op pianoles. Hier maakte ik kennis met een andere kant van het toetsenspel; spelen met gevoel en emotie. Ik leerde nummers van bijvoorbeeld Ludovico Einaudi en Yann Tiersen. Deze nummers spelen tijdens de voorspeelavonden waren mijn eerste optredens als muzikant en gaven mijn zelfvertrouwen een flinke boost.

Samen muziek maken

Tijdens mijn pianolessen sloot ik me ook aan bij een jeugdkoor als toetsenist. 6 jaar lang begeleidde ik dit koor wekelijks bij zowel klassieke religieuze nummers als bij popnummers van bijvoorbeeld Guus Meeuwis en Nick & Simon. Hier leerde ik spelen als onderdeel van een groter geheel, wat net iets anders is dan solo spelen, maar daarom zeker niet minder leuk!

Piano/keyboard en muziekproductie

Toen ik 15 was introduceerde een vriend mij het computerprogramma FL Studio waar je muziek mee kon maken. Wat begon als het maken van simpele pop/rock opzetjes werd al snel het produceren van volledige EDM (Electronic Dance Music) tracks. 


Ik maakte remixes van bekende popnummers en zette deze op YouTube. Dit vond ik zo leuk dat ik ook mijn eigen tracks uit ging brengen. Ik sloot deals met labels en uitgevers en werkte vaak samen met andere artiesten. Ik merkte al snel dat ik een flinke voorsprong had op muziekproducers die niet piano konden spelen; ik kon veel sneller harmonieën en melodieën verzinnen en deze waren vaak ook ‘catchier’ (pakkender) dan die van andere producers.

Geert Huizenga Novae Popschool

Venomenal

Op mijn 21e ging ik studeren aan het conservatorium in Enschede. Hier leerde ik de fijnere kneepjes van het produceren en werkte ik als hoogtepunt samen met volkszanger Guus Meeuwis en DJ-duo Sunnery James & Ryan Marciano voor Vrienden van Amstel Live. 


Nu produceer ik veel achter de schermen; ik heb een aantal vaste klanten waar ik muziek voor maak en ik maak ook muziek voor reclames. Zo produceerde ik in 2022 bijvoorbeeld nog een track voor een Ray-Ban reclame. Mijn eigen muziek breng ik uit onder de artiestennaam Venomenal. 


Ik geloof er heilig in dat ik zonder mijn sterke basis als toetsenist niet zo ver was gekomen als dat ik nu ben.

Pianoles bij Novae Popschool

Wat kun je verwachten van mijn lessen?

In mijn lessen krijg jij de vrijheid om er achter te komen wat jij wilt spelen. Weet je dat nog niet? Dan ben ik er om jou te helpen.


Ik help je met:

  • De basis van het pianospel: je houding, je techniek, je gevoel uiten met piano spelen;
  • Jouw doel als pianist: solo spelen, in een band spelen, bij een koor spelen, noem het maar op;
  • Het hebben van plezier: Piano spelen begint altijd vanuit een hobby, en een hobby ontstaat uit plezier. In mijn lessen is plezier daarom een belangrijk doel.

Haal er alles uit!

Naast het hebben van plezier zijn ambitie en het uit je comfort zone treden ook belangrijk. Deze twee onderwerpen helpen bij jouw ontwikkeling tot volwaardig muzikant. Jezelf uitdagen alles uit jezelf te halen geeft je zelfvertrouwen een boost, zelfs wanneer het eens een keer even niet lukt - dat hebben we allemaal, dus daar hoef je niet bang voor te zijn. Een ruimte delen met een docent en instrument waar je op kan vertrouwen is de ideale gelegenheid om jezelf uit te dagen. En wanneer het dan lukt en jij dat ene nummer eindelijk leert spelen, of wanneer dat ene optreden in het weekend helemaal goed gaat dan vieren we dat!


Ben je klaar om aan de slag te gaan?

Ik ben klaar om samen aan de slag te gaan met het verbeteren en perfectioneren van jouw pianospel. Jij ook? Dan zie ik je snel bij je eerste proefles!

Geert

Luister naar Geert op Spotify

Muziekvideo's van Geert:

Boek nu je 

gratis proefles bij Geert!

Bedrijfsgegevens:

Venomenal Productions

Dahliastraat 103 

7531DJ Enschede

KvK: 70659524


LESLOCATIE:

Novae Popschool

Hoorn 70

6713KR EDE