Gerard Kleijer - drumdocent Novae Popschool
Video Aspect Ratio: 4:1

NOVAE POPSCHOOL


Over Gerard Kleijer

Performance based drumlessen waar jij gelukkig van wordt!

Het moment dat ik voor het eerst een drummer zag wist ik het: ik wil drummer worden! Dit gevoel heb ik altijd gehouden en wil ik nu gebruiken om andere te helpen en inspireren. 


Op mijn 12de ben ik begonnen met drummen en na mijn middelbare school lag de keuze nog steeds bij muziek. Ik ben doorgegaan naar de mbo muziekopleiding Pact+ in Amsterdam. Daar ben ik afgestuurd en inmiddels studeer ik jazz aan Codarts Rotterdam. Door deze twee opleidingen ben ik met veel stijlen in aanraking gekomen, waardoor mijn interesse breed is. Daarbij heb ik veel praktijkervaring opgedaan met het (samen) spelen, optreden en alles wat er komt kijken in de muziekwereld. 


Op dit moment speel ik via het conservatorium en daarbuiten in verschillende bands en projecten. De genres waar ik het meest in actief ben zijn jazz, blues en soul/RnB. In het recente verleden speelde ik ook in pop-rock bands.

Mijn visie op lesgeven 

Lesgeven is altijd iets geweest wat ik heel graag wil doen. Het mooiste is mensen helpen op zowel muzikaal als persoonlijk vlak en zo je talent in te zetten. Dit is ook mijn drijfveer in het lesgeven: het samen groeien en beter worden.


In de lessen vind ik het belangrijk dat jou interesses en doelen voorop staan. Of je nu alleen liedjes van je favoriete bands wil spelen of de moeilijkste oefeningen wilt. Veder vind ik het belangrijk om altijd vanuit de muziek te beginnen en hieruit de oefening te halen.


Alle informatie om muziek te kunnen maken kan je terug horen op de platen uit het verleden en ik vind dit aspect heel belangrijk. Zo denk je niet vanuit de theorie, maar leer je spelen op intuïtie en eigen ervaring.

Persoonlijk ontwikkelingsplan

Ik wil de kennis die ik heb opgedaan graag overbrengen op anderen die de liefde voor muziek en drummen met me delen en op die manier iemands ontwikkeling stimuleren. Muziek is een creatieve uiting van de geest. Het is je eigen taal en wanneer je die leert te spreken kan het je beter, zelfs heel goed laten voelen. Het kan mensen helpen en daar wil ik graag onderdeel van uitmaken.

 

In mijn lessen stel ik verschillende leerdoelen op en bekijk samen met jou hoe realistisch deze doelen zijn. Wat wil jij bereiken? Wanneer wil je dit bereikt hebben? Waarom wil je dit leren? Aan de hand van de antwoorden op deze vragen kunnen we een ontwikkelingsplan maken en afstemmen op de lessen die er gaan volgen.


Dit klinkt wellicht allemaal erg schools maar laat ik voorop stellen dat het allerbelangrijkste in mijn lessen het muziek maken zelf is. Ik zal altijd proberen zo snel mogelijk aan drummen toe te komen en zoveel mogelijk ‘speeluren’ te maken want dat is ten slotte het leukste.

Creativiteit, techniek, gehoor, kennis en discipline

Ik ben ervan overtuigd dat er geen one-size-fits-all benadering is als het gaat om drumlessen. Iedere drummer heeft zijn of haar unieke persoonlijkheid, en dat komt tot uiting in de muziek die ze maken. Toch houd ik altijd dezelfde muzikale fundamenten in gedachten, gericht op creativiteit, techniek, gehoor (wat je wel en niet hoort in muziek), kennis en discipline.


Daarnaast hecht ik waarde aan het vermogen van mijn leerlingen om (drum)notatie te lezen. Als daar nog geen sprake van is zal ik er zeker op aan sturen om dit wel te leren. Als je niet kan lezen zijn lesboeken nutteloos en kan je geen rudiments lezen. Rudiments vormen cruciale drumstructuren en zijn essentieel in de basisprincipes van drummen. Het is dus van groot belang om te kunnen lezen hoe deze patronen gespeeld moeten worden.

Ontwikkel je eigen sound!

Als drummer ben jij de backbone van de band. Jij bent de solide basis waarop andere bandleden hun muzikale creaties bouwen. Het wordt vaak gezegd dat de kwaliteit van een band gelijk is aan de kwaliteit van de drummer. Als de drummer niet standhoudt, stort de hele band in.


Ik kan je ondersteunen bij:

  • Het leren drummen van A tot Z
  • Toewerken naar te gekke live shows geven
  • Voorbereiden op audities, bijvoorbeeld voor de Herman Brood Academie of het Conservatorium
  • Succesvol auditeren voor een band
  • Het ontwikkelen van jouw unieke geluid als drummer

Los daarvan staat voor mij altijd het plezier in het maken van muziek. Als dit jou aanspreekt, waarom boek je dan niet meteen je gratis proefles? Let's drum it out! 🥁✨

Boek je proefles
Novae Popschool

Lesdagen

Gerard geeft les in onze locatie in Ede op de zaterdag tussen 09:00 en 18:00 uur.

Boek je gratis proefles voor locatie Ede bij Gerard!

Bedrijfsgegevens:

Gerard Kleijer Drums

Haverveld 23

3902 EA Veenendaal


KvK: 92287832

BTW: NL004947340820

Les locatie:

Novae Popschool

Hoorn 70

6713KR EDE