In The Band
Video Aspect Ratio: 4:1

IN THE BAND

Ontwikkel jouw talent en vind jouw plek In the Band!

IN THE BAND

Ontwikkel jouw talent en vind jouw plek In the Band!

In the Band

Altijd al In The Band willen spelen?

Ben jij tussen de 14 en 27 jaar en speel jij een muziekinstrument? En heb je altijd al in een band willen spelen met liveoptredens, een studio opname en professionele bandcoaching

Of speel je al in een band en willen jullie meer dan alleen maar jammen in een oefenruimte?  


Dan is de jaarcursus 'In The Band' iets voor jou!


In The Band is een 12 maanden durend bandcoaching- en talentontwikkelingstraject speciaal ontworpen voor jongeren tussen 14 en 27 jaar die hun muzikale talent verder willen ontwikkelen en willen delen met andere muzikale jongeren. 


We zoeken enthousiaste jongeren die hun muzikale skills verder willen ontwikkelen en een jaar lang deel willen uitmaken van een hechte band. Benieuwd? Lees snel verder. 

Ik wil me meteen aanmelden

!

Wat is In The Band?

Met dit muzikale jaarprogramma vorm jij samen met andere muzikale jongeren een echte band. Met alles erop en eraan. In The Band geeft je de kans om te ervaren hoe het is om in een band te spelen. Onder professionele begeleiding leer je alles wat er komt kijken bij het spelen in een band en het maken van muziek: samen spelen, nummers instuderen, arrangeren, songwriting, opnemen en optreden voor publiek. Tijdens de wekelijkse bandcoachingslessen werk je samen met je band aan jullie unieke sound en een toffe live show.


 • Wekelijkse bandcoachingsessies

 • Toffe liveoptredens 

 • Een professionele studio-opname 

 • Masterclasses over al het reilen en zielen rond een band

 • Een knallend eindfestival met video-opnamen

 • Online community met andere muzikanten

Voor wie is In The Band?

 • Ben jij tussen de 14 en 27 jaar oud en woon je in gemeente Ede?
 • Kan jij een van deze muziekinstrumenten spelen: drums, basgitaar, elektrische gitaar of piano/keyboard, of kan je zingen?

Dan ben jij de perfecte kandidaat voor In The Band. 


Elke band bestaat uit minimaal 5 en maximaal 8 personen. In The Band bestaat uit 7 bands. We hebben nog plek voor 5 bands, dus schrijf je snel in! 


Er is op dit moment (01-04-2024) nog plek voor:

 • 5 drummers
 • 5 bassisten
 • 10 gitaristen
 • 5 toetsenisten (piano/keyboard)
 • 15 zangers

Speel je al in een band? Je kan je ook met je hele band aanmelden!

Ik meld me aan!

Wat gaan we doen?

In één jaar tijd word jij, samen met andere muzikale leeftijdsgenoten, als band helemaal klaargestoomd voor het optreden van je leven op het podium tijdens het In the Band Festival. Als jij meedoet, kun je dit verwachten:

 • Wekelijkse bandcoachingsessies: Samen met je band oefen je elke week onder begeleiding van een super ervaren bandcoach. Jullie bereiden samen een te gekke live show voor. De bandcoachingsessies vinden plaats in het gebouw van Novae Popschool.
 • Live optredens: Samen met je band sta je  meerdere keren live op het podium bij Astrant Ede. Hoe vet is dat?
 • Studio-opname: Samen met je band duik je de professionele studio in om je eigen nummers of een gave cover op te nemen.
 • Masterclasses: Leer tijdens verschillende masterclasses hoe je jouw band promoot, optredens regelt, social media inzet, een crowdfunding opzet en je eigen muziek uitbrengt. Het echte 'achter de schermen' werk!
 • Eindfestival: We sluiten het In the Band jaar af met een knallend festival. De liveshow van je band wordt opgenomen en gereleased op YouTube.
 • Het eindresultaat: Aan het einde van het programma hebben jij en je band niet alleen een super ervaring achter de rug. Maar ook een professionele demo én een live video op Youtube! 

Waarom meedoen? 

Allereerst is het natuurlijk gewoon super tof om in een band te spelen!

Door mee te doen aan In The Band, ga je lekker creatief bezig en leer je jezelf op artistieke manieren uit te drukken. Dat geeft je zelfvertrouwen een flinke boost! 


De benefits van dit project gaan verder dan alleen muziek maken. Je bouwt toffe herinneringen op en leert skills die je vooruit helpen in je carrière en persoonlijk leven. 


 • Samen muziek maken en samenwerken in een band helpt je niet alleen met je muziek, maar ook met het tackelen van allerlei uitdagingen in het leven.
 • In een band spelen moedigt je aan om te groeien, doorzettingsvermogen te tonen en obstakels te overwinnen.
 • Het spelen in een band leert je hoe je goed samenwerkt als een team en je skills in sync brengt, wat handig is in alle aspecten van je leven.
 • Door samen muziek te maken, leer je beter om te gaan met anderen en bouw je een tof netwerk op met gelijkgestemde jongeren.

Mee doen met In The Band is een unieke kans om nieuwe vrienden te maken, je muzikale netwerk in Ede op te bouwen en jezelf creatief te uiten. En wie weet: misschien is dit wel de springplank naar jouw muzikale carrière! 

Wat kost het?

Wij vinden het belangrijk dat deelnemen aan In The Band toegankelijk is voor iedereen, ongeacht de financiële situatie. Maar als je alle losse onderdelen van dit jaarprogramma bij elkaar optelt zou In The Band maar liefst € 153 per maand moeten kosten.Kosten per deelnemer voor bandcoachingKosten per deelnemer voor bandcoachi                                                        

ProgrammaonderdeelKosten per deelnemer
35 x 75 minuten bandcoaching€ 570
5 masterclasses 'Business Behind The Band'€ 140
1 demo opname in de studio, mixage & mastering€ 350
Meerdere optredens€ 250
Videoregistratie, editting, mixage & mastering€ 400
Toegang tot de online community€ 120
Totaal per jaar:€ 1.830
Per maand, per persoon:€ 153 per maand


Maar jij betaalt slechts €35 per maand!Dankzij de Brede SPUK-subsidieregeling van het rijk en een bijdrage van Novae Popschool betaal je slechts €35,- per maand om deel te nemen aan dit jaartraject inclusief de bandcoaching, de studio opname, het eindfestival, de liveshows, de online community en de masterclasses. Dit is een korting van maar liefst €1.410!


Hebben jij of je ouders een inkomen onder 130% van het sociaal minimum? 

Dan kun je bij de Gemeente Ede via Ede Doet Mee subsidie aanvragen tot €225 korting op het cursusgeld. Hiermee betaal je geen €35 per maand, maar slechts € 16,25 per maand.


Dat is een no-brainer toch? 

Hoe meld je jezelf aan?

Er zijn twee eenvoudige stappen:

 1. Neem een auditie-video op. Op deze video willen we zien hoe je speelt. Neem jezelf op terwijl je een van je favoriete nummers speelt of zingt. Heb je al iets op bijv. Youtube staan? Dat kan je ook insturen. Deze video helpt ons deelnemers van hetzelfde niveau bij elkaar te zetten.
 2. Vul het inschrijfformulier in. Vul alle vragen in, en vergeet niet je video te uploaden, te appen naar: ‪06-16048820‬ of de YouTube link te droppen in het formulier.

Als we je auditie-video en je inschrijfformulier hebben ontvangen nemen we snel contact met je op!


LET OP: vol=vol, wees er dus snel bij! Zijn alle plekken al vergeven, dan zetten we je op de wachtlijst voor nieuwe rondes van In The Band. We houden je dan daarvan op de hoogte!


Je aanmelding moet vóór 12 mei 2024 bij ons binnen zijn. 

De plaatsing in een band vindt plaats op basis van je auditievideo. De selectieprocedure wordt uitgevoerd door Novae Popschool. In het geval van een groot aantal aanmeldingen behouden wij ons het recht voor om een zorgvuldige selectie te maken uit alle ontvangen aanvragen. Op 17 mei 2024 zullen alle aanvragers op de hoogte worden gebracht van hun bandindeling. Deze beslissing is definitief en er kan niet over worden gecorrespondeerd.


Kickoff night In The Band

Op dinsdagavond 21 mei om 20:00u zullen we met alle deelnemers samen komen in Astrant voor de officiële kickoff. 

Inschrijven kan tot:

12 mei 2024
23:59
00
dagen
00
uren
00
minuten
00
seconden

Voorwaarden voor deelname

 • Deelname is alleen mogelijk voor jongeren tussen de 14 en 27 jaar die ingeschreven staan als inwoner van Ede.
 • Deelname is alleen mogelijk bij voldoende animo.
 • Je aanmelding moet vóór 12 mei 2024 bij ons binnen zijn. Aanvragen gedaan na die datum worden niet in behandeling genomen.
 • De plaatsing in de bands vindt plaats op basis van de auditievideos. De selectieprocedure wordt uitgevoerd door Novae Popschool. In het geval van een groot aantal aanmeldingen behouden wij ons het recht voor om een zorgvuldige selectie te maken uit alle ontvangen aanvragen. Op 17 mei 2024 zullen alle aanvragers op de hoogte worden gebracht van hun bandindeling. Deze beslissing is definitief en er kan niet over worden gecorrespondeerd.
 • Deelname is voor de minimale duur van 12 maanden.
 • Tussentijds uitschrijven is niet mogelijk.
 • De betaling van het cursusgeld wordt in één keer in rekening gebracht en is op basis van een cursuscontract van 12 maanden. Het is mogelijk om het cursusgeld in 12 maandelijkse termijnen te betalen.
 • Deze tarieven zijn geldig vanaf 1 april 2024.
 • De tarieven kunnen wijzigen.
 • De Algemene Voorwaarden van Novae Popschool gelden ook voor dit project.
 • Aan deze gegevens kunnen geen rechten worden ontleend.

Mede mogelijk gemaakt dankzij de SPUK cultuurpartners:

The content you add below will be added to a pop-up on the live version of your website.

Novae Popschool

Dé popschool van Ede


Performance based muziekles waar jij gelukkig van wordt!

Je ontwikkelt zelfvertrouwen en komt stralend uit de les!


https://popschool.eu

Astrant
The content you add below will be added to a pop-up on the live version of your website.

Astrant

Het poppodium van Ede
Astrant is dé creatieve broedplaats voor en door jongeren in Ede. Met een professioneel podium is er het hele jaar door een divers muziekprogramma.


https://astrant-ede.nl/

La Conecta
The content you add below will be added to a pop-up on the live version of your website.

La Conecta

Urban & Hiphop in Ede

De Urban & Hiphop hotspot van Ede. Ook bekend onder Ruggespraak.


instagram.com/_ruggespraak_

Cultura
The content you add below will be added to a pop-up on the live version of your website.

Cultura

https://cultura-ede.nl/