Joris Eikelboom - drumdocent Novae Popschool

Joris Eikelboom

Ik ben Joris Eikelboom en geef sinds eind 2007 drumles bij Novae Popschool Ede. Ik kan me nog herinneren dat ik als kind eigenlijk al helemaal gek was van drums. Bij gebrek aan beter maakte ik mijn eigen drumstel van o.a. kartonnen dozen en stond ik drumbewegingen te maken voor de spiegel om te checken of ik al een beetje op mijn grote voorbeeld Larry Mullen Jr, van de band U2, begon te lijken. Aan deze periode kwam een einde toen ik (van een bassist!) een paar grooves leerde spelen en niet lang hierna kocht ik m’n eerste drumstel. 

Toch naar het conversatorium

Ik ging drumles volgen bij een privé-docent en daarna bij de muziekschool in Meppel, waar ik veel heb geleerd. In deze periode ben ik begonnen met een aantal bandjes en hierdoor heb ik veel geleerd wat betreft samenspelen etc. Ondanks het feit dat de gedachte aan het Conservatorium al een tijdje speelde ben ik me toen eerst gaan richten op de zorgverlening en ging ondertussen gewoon door met lekker muziek maken. Uiteindelijk ben ik toch het conservatorium gaan doen en ben sinds januari 2007 afgestudeerd.

Ontwikkeling en groei!

Met het lesgeven ben ik al op jonge leeftijd begonnen, maar het begon zich wat meer uit te breiden op het moment dat ik me echt ging richten op het conservatorium. Wat ik mooi vind aan het lesgeven, is de uitdaging om het muzikale talent in mensen zoveel mogelijk tot bloei te laten komen. Verder vind contact met de leerling heel leuk. Ik geef ook nog drumles in Zeewolde en Steenwijk. Verder ben ik bezig met een aantal muzikale projecten zoals de band Open The Gate en At the Snow.