10-weekse Cajon Cursus
Video Aspect Ratio: 16:9

10-weekse cajoncursus

bij Novae Popschool Ede

met Femke Krone

LET OP:  er is nog geen nieuwe datum bekend voor deze cursus.

Je kan je dus (nog) niet aanmelden.

Wil jij cajon leren spelen?

Heb je een cajon en wil je meer leren hoe je met dit te gekke instrument alle drumritmes uit de popmuziek kan spelen?

Wil jij drumritmes spelen, maar je hebt geen geld of mogelijkheid voor een volledig drumstel?

Wil jij als drummer dit geweldige percussieinstrument bespelen?

Dan is de 10-weekse cajoncursus voor beginners van Novae Popschool precies voor jou!

Tien weken lang ga je met een groep medecursisten letterlijk aan de slag op de cajon!

Wat leer je tijdens deze cursus?

Onder leiding van één van Nederlands beste percussionisten Femke Krone leer je allerlei ritmes. Vanaf de basis ontdek je hoe ritmische patronen in elkaar steken en hoe jij die zelf kunt spelen.


Tijdens deze cursus leer je de basistechnieken waarmee je allerlei verschillende ritmes, grooves en klanken uit de cajon kan halen. De technieken die gebruikt worden tijdens de cajoncursus zijn voornamelijk gebaseerd op ritmes uit de popmuziek.  


Ook leer je analytisch luisteren naar muziek zodat je dat zelf ontdekt welke ritmes je kan spelen op de cajon. Je leert de basisritmes spelen waarmee je de meeste popliedjes kan spelen.

Dit doen we door vooral veel samen muziek te maken! De cursus is dus vooral praktisch gericht.

Wil je meer leren hoe je dit te gekke instrument kan inzetten binnen de popmuziek? Meld je dan nu aan.

Basis speeltechnieken

Je leert de vier basis slagtechnieken waardoor jij alle verschillende klanken uit de Cajon kan halen en inspirerende grooves kan spelen!

Grooves

Tijdens deze 10-weekse cursus leer jij diverse grooves spelen die je direct kan toepassen binnen de popmuziek. Pop, blues, jazz, rock, binnen alle stijlen kun je de cajon gebruiken.

Spelen met cajon & shakers

Natuurlijk gaan we ook werken aan het gebruik van shakers en andere handpercussie terwijl je met je andere hand de cajon bespeelt.

Spelen met brushes op cajon

Ook kijken we naar het gebruik van brushes op de cajon. Hiermee kan je weer andere klanken uit je cajon halen, en de cajon ook gebruiken bij meer jazzy nummers.

Voor wie is deze cursus?

De cursus is voor iedereen die cajon wil leren spelen. De cursus wordt gegeven in groepsverband (minimaal 8 deelnemers).

Er zijn 3 leeftijdscategorieën:

 • cajon voor Kids (8 t/m 12 jaar)
 • cajon voor Jongeren (13 t/m 20 jaar)
 • cajon voor volwassenen (21 jaar en ouder)

Meld je nu aan voor de cursus!

Ja ik doe mee

Over Femke Krone

Percussioniste Femke Krone is al meer dan 20 jaar een van de meest gevraagde percussionisten in Nederland. In 2013 door de Slagwerkkrant (hét vakblad voor drummers & percussionisten) zelfs uitgeroepen tot Beste Percussionist Benelux.

Femke heeft gespeeld met met veel bekende Nederlandse artiesten zoals: Jim Bakkum, Ellen ten Damme, Nick & Simon, Jan Smit, Gerard Joling, Rob de Nijs, Frans Bauer, Ruth Jacott, René Froger en vele anderen. Daarnaast speelt Femke regelmatig met DJ’s én is Femke actief met haar slagwerkgroep: Beat The Kitchen waarmee ze langs theaters in Nederland tourt.

Het is Femkes grote passie om andere muzikanten te helpen om hun hobby, passie of talent te ontwikkelen en om mensen de fun van percussie spelen over te brengen. Het sleutelwoord hierbij is ‘energie’! (foto door Marcel Kelfkens)

Over de Cajon

De cajon (spreek uit als “kahón”) is een kist met een houten slagvlak. Dit veelzijdige instrument komt oorspronkelijk uit Peru, waar het als begeleidingsinstrument gebruikt wordt voor traditionele Peruaanse muziek.  De cajon heeft inmiddels ook al jaren zijn plek veroverd binnen de popmuziek.


De cajon heeft een slagplaat die, afhankelijk van waar je slaat, verschillende klanken geeft. Hierdoor benader je de elementen van een drumstel (bass, snare, toms en hi-hat) en kan je volledige drumritmes spelen op deze percussieve kist.


De cajon is een ideaal instrument om overal mee naartoe te nemen, want hij is compact en licht.


Het is ook hét perfecte percussie-instrument om in een groep te spelen. Samen gave ritmes slaan en met bekende nummers meespelen.


Er zijn maar weinig instrumenten die zo makkelijk bespeelbaar zijn als de cajon. En daarom is de cajon ook zo populair; vanwege het speelgemak. Ga erop zitten en je kunt aan de slag!

Wat kost de cursus?

10-weekse beginnerscursus 

(8 t/m 12 jr)

€ 97

 • minimaal 8 deelenemers
 • lesdag: - nog niet bekend -
 • 45 minuten per les


10-weekse beginnerscursus

(13 t/m 20 jr)

€127

 • minimaal 8 deelenemers
 • lesdag: - nog niet bekend -
 • 60 minuten per les


10-weekse beginnerscursus

(21 jaar e.o.) 

€147
 • minimaal 8 deelenemers
 • lesdag: - nog niet bekend -
 • 60 minuten per les