Collin Leijenaar - Novae Popschool

Over Collin Leijenaar

Ik ben Collin Leijenaar, drumdocent en eigenaar van Novae Popschool. De popschool is in ontstaan vanuit Novae Drumschool, de eerste drumschool voor Ede en omgeving.


Ik ben de drumschool gestart in 1995. Dit werd zo succesvol dat de drumschool in 2007 & 2008 genomineerd werd door de Slagwerkkrant als een van de beste drumscholen in de Benelux. De drumschool haalde uiteindelijk de 5e (2007) en 3e (2008) plaats!  

Ook haalde ik zelf als drumdocent de 4e (2007) en 3e (2008) plaats in ‘Beste Drumdocent van de Benelux’.

Van drumschool naar popschool

Naast de aanvragen voor drumles, kreeg ik steeds vaker ook vragen of er in de drumschool ook les gegeven werd op gitaar, bas, piano etc. In januari 2006 was de de popschool een feit! Samen met mijn vrouw en zangeres Jessica Koomen hebben we mijn drumschool en haar zangschool samengevoegd tot wat nu Novae Popschool is. Sindsdien hebben we als popschool een enorme groei mee gemaakt naar jaarlijks ruim 400 leerlingen op drums, zang, piano, keyboard, gitaar, basgitaar en cajon. Super gaaf!

 

Mijn visie op lesgeven

Ik vind dat wat ik door de jaren heen heb geleerd en mij is toevertrouwd; mijn talent en kennis, moet doorgeven aan anderen. Dit geldt natuurlijk voor het lesgeven, maar eigenlijk voor alles in het leven. Ik vind het daarom belangrijk dat onze popschoolleerlingen getraind worden als muzikant, niet alleen in het instrument op zich. Dit betekent dat er veel breder gekeken wordt dan alleen de techniek achter jouw eigen instrument.


Ik heb zelf in de praktijk ervaren dat het spelen in een band zoveel meer omvat dan alleen maar een ritme slaan. Je gevoel voor muziek, vorm, sound, persoonlijkheid en muzikaal inzicht komen niet alleen door uren en uren op paradiddles of double strokes te oefenen, maar juist door breed onderwezen te worden in al deze zaken. Mijn lessen hebben altijd een sterke link met wat er in de praktijk gebeurt. Dit is ook iets dat binnen de popschool voorop staat in de lessen. 

Niets is zo saai als een slaapkamervirtuoos

Ik zeg het vaak zo: “Niemand zit te wachten op de zoveelste slaapkamervirtuoos, maar zit wel te wachten op goede muzikanten, ongeacht welk instrument ze spelen”. Tijdens de lessen ga ik uit van jouw persoonlijke muzikale wensen en stijlvoorkeuren, en samen gaan we een muzikale reis aan waarin ik jou zoveel mogelijk kennis bij breng op een muzikale, inspirerende wijze. Muziek is emotie, en om je emotie het beste weer te geven op je instrument is een goeie speeltechniek nodig. Dit gaat hand in hand met elkaar, en zal samen bijdragen tot veel speelplezier.

Mijn eigen praktijkervaring

Naast het runnen van de popschool ben ik actief als (sessie)drummer (zowel live als voor studiowerk) voor diverse artiesten, bands en projecten. Daarmee tour ik  de hele wereld door, van Ede tot Hong Kong. 


Ik ben bijna 10 jaar lang de drummer en bandleider geweest van de Amerikaanse progressive rock artiest Neal Morse, waarmee we jaarlijks door Europa tourden , en diverse live CD's en een live DVD gemaakt hebben. Met mijn eigen band Dilemma heb ik meerdere albums uitgebracht en touren we regelmatig door Europa. 


Ik heb ook een eigen studio waar ik drumpartijen opneem voor producers en artiesten of bands. Kijk op www.collinleijenaar.com voor meer informatie over wat ik zoal doe.


Hopelijk zien wij elkaar in een van de drumlessen bij Novae Popschool Ede! Boek nu je gratis proefles!

Collin Leijenaar

Luister naar Collin op Spotify

Lesvideo's van Collin

Collin met Dilemma

Collin met Neal Morse

Meer video's

Drumsolo Collin Leijenaar during Kayak tour 2018
Drumsolo Collin Leijenaar during Kayak tour 2018
Kayak - Chance For A Lifetime. Rehearsing drums for the tour.
Kayak - Chance For A Lifetime. Rehearsing drums for the tour.
Spock's Beard  - Walking On The Wind (live) with Collin Leijenaar on drums
Spock's Beard - Walking On The Wind (live) with Collin Leijenaar on drums
Collin Leijenaar rehearsing with the European Neal Morse band for the Testimony II tour in 2011
Collin Leijenaar rehearsing with the European Neal Morse band for the Testimony II tour in 2011
Recording drums
Recording drums
Neal Morse T2 Tour 2011 live in London
Neal Morse T2 Tour 2011 live in London