Femke Krone - percussiedocent Novae Popschool

Veel bekende Nederlanders

Hoi! Ik ben Femke Krone, sinds 2014 percussiedocent bij de popschool. Ik geef percussielessen, workshops en cursussen.

Ik ben al meer dan 20 jaar een van de meest gevraagde percussionisten in Nederland. Dat resulteerde dat ik in 2013 door de Slagwerkkrant (hét vakblad voor drummers & percussionisten) uitgeroepen werd tot Beste Percussionist Benelux - een hele eer!

Ik heb samen gewerkt met heel veel bekende Nederlandse artiesten zoals: Veldhuis en Kemper, Jim Bakkum, Ellen ten Damme, Nick&Simon, Jan Smit, Gerard Joling, Rob de Nijs, Frans Bauer, Ruth Jacott, René Froger, Ivo Niehe, Dio, Caramba, en vele andere. Ik heb samen met twee collega’s een eigen slagwerkgroep op gericht: Beat The Kitchen waarmee we nu langs alle theaters in Nederland touren. 


Niet alleen in Nederland

Maar ik werk niet alleen in Nederland, maar ben regelmatig in het buitenland aan het werk. Ik heb gespeeld met o.a. muzikanten van de band van Pink, Whitesnake, The Offspring, Ken Stacey (achtergrond zanger van Michael Jackson) Kara Britz (achtergrond zangeres van o.a. Joe Cocker) Brian Auger, Alex Ligertwood (Zanger Santana). Ook speel ik regelmatig samen met DJ’s zoals: Rose Maestro, Roog, Marcello, Lucien Foort, Eric E, DJ Mendoza, DL Rose, DJ La Ona, DJ ENO-C en anderen.

Ik speel veel live, maar ben daarnaast ook regelmatig te vinden in de studio. Zo sta ik op de CD’s van o.a. Jan Smit, Rob de Nijs, René Froger, Julian Coryell (USA) Ruth Jacott, Dewi, Travis Warren (USA).


Ik heb een internationaal percussie-contract bij o.a. REMO en ik geef percussieclinics in heel Europa.

Muziek maken is voor mij mijn lust en leven. Niet alleen door zelf te spelen, maar ook om anderen te leren spelen. Mijn grote passie is om anderen te helpen om hun talent te ontwikkelen en om mensen de fun van percussie spelen over te brengen, waarbij het sleutelwoord ‘energie’ is! Daarom geef ik ook percussieles, -workshops, -cursussen en -clinics.

Met energie en Passie

Met die energie en passie geef ik ook les bij de popschool, waarbij ik jou je muzikale eigenheid wil helpen ontdekken en te ontwikkelen. En je alle tips, tricks en tools wil leren om ‘thuis’ te zijn op je instrument, zodat je heerlijk vrij kan spelen. Natuurlijk komen alle slagtechnieken en stijlen etc. aan bod, maar het belangrijkste is dat jij met plezier speelt. We werken aan wat jij belangrijk vindt en wilt bereiken, en houden percussie binnen popmuziek als leidraad. Met natuurlijk hier en daar een uitstapje naar de latin of andere muziekstijlen.

Ik hoop je snel te ontmoeten op een van de workshops, cursussen of lessen van de popschool!