Novae Popschool Jamsessies
Jamsessie

JAMSESSIES

Jamsessies 2023

Niet alleen voor leerlingen van de popschool 

Iedereen met een beetje speelervaring en/of lef is welkom! De Popschool Jamsessies kenmerken zich door een leuke mix van amateurs en profs op het podium. Het gaat ons niet om prestatie, een wedstrijd of een bandbattle. Het gaat ons om de fun, een laagdrempelig karakter met onverwachte hoogtepunten en om veel creativiteit, lol en spontaniteit.

Rond de klok van negen start de popschool huisband met een paar lekkere jamstukken. En daarna is het podium geopend voor andere muzikanten! Meld je bij de sessieleider, zorg dat je leesbare partijtjes/chordsheets (in drievoud) en zonodig tekst bij je hebt en trommel samen met de sessieleider medemuzikanten op! Er ligt ook altijd een map bij het podium met jamsuggesties. Of kies voor de real deal en ga los op een paar akkoorden!

Backline is aanwezig. Wel zelf (bas)gitaar, drumstokken, blaasinstrument meenemen s.v.p. Het is niet de bedoeling dat je met je band een optreden geeft; daar zijn open podia voor.


We willen op een jamsessie juist dat je nieuw gebied verkent, met andere muzikanten op het podium staat en de kick van het improviseren, anticiperen en interactie beleeft, samen met je publiek. Daar hoef je geen virtuoos voor te zijn, daar hoef je alleen je ogen en oren voor open te zetten!