Jessica Koomen - vocalcoach Novae Popschool

Over Jessica Koomen

Mijn naam is Jessica Koomen, ik ben al heel wat jaren getrouwd met drummer Collin Leijenaar. Toen Collin en ik elkaar leerden kennen kwamen we er al snel achter dat we beiden grote muziekliefhebbers waren en speelden niet snel daarna bij elkaar in de band waarmee we door heel Europa hebben getourd. Van 't een kwam 't ander en ik kan je vertellen dat het enorm leuk is om samen je muzikale dromen te verwezenlijken.


Zingen is een hele belangrijke leidraad in mijn leven, eigenlijk al van jongs af aan. Ik heb heel wat meegezongen met de platenspeler, in de kerk of met de radio. Dat combineerde ik het liefst met mijn ukelele of later mijn gitaar en piano.


Na wat omzwervingen kwam ik erachter dat ik van zingen ook mijn beroep kon maken. Daarom heb ik in 1998 m'n baan als secretaresse opgezegd en ben ik naar het conservatorium (HKU) gegaan. Ik ben begonnen met lesgeven in 1998, had een lespraktijk aan huis en heb bij verschillende muziekscholen gewerkt. In de jaren ervoor gaf ik al stemvorming aan groepen en was ik koordirigent van een jeugdkoor en een black gospelkoor.

Van alle markten thuis

Ik geef anderhalve dag per week zangles bij Novae Popschool Ede. De andere dagen van de week vul ik met andere leuke muzikale ondernemingen: optreden met mijn jazzformatie Jessica & Friends, mijn coverband SoulPower United of als duo met mijn gitarist (om maar 's drie bands te noemen). Als ik nog tijd over heb geef ik met veel plezier zangworkshops, zing ik als gastvocalist of invaller bij andere bands en probeer ik liedjes te schrijven. 

Ik ben een grote fan van jazz, soul, fusion en black gospel. En ik ben ook zeker niet vies van lekkere popmuziek. Favouriete bands of artiesten zijn: Stevie Wonder, Tuck & Patti, Diane Reeves, Yellow Jackets, Kirk Franklin, John Mayer, Larry Carlton, Sting, India.Arie, Keane, U2, Michael Jackson en nog veeeeeeel meer. 

Jessica Koomen

Ontwikkeling en groei!

Het lesgeven bij de popschool vind ik enorm leuk. Ik heb een hele grote variatie aan leerlingen: van jong tot oud, van beginners tot gevorderde zangers. Samen met iedere leerling maak ik een plan van aanpak. Ontwikkelen en groeien vind ik super belangrijk. Want dat houd je scherp en gemotiveerd. Maar je vertrouwd voelen, het naar je zin hebben en een goeie sfeer in de les zijn even waardevolle aspecten. Leerlingen gaan aan het eind van de les met iets meer zweetdruppels en een voldaan gevoel naar huis: hard werken en een hoog energielevel horen er namelijk ook gewoon bij!


Zangtechniek maakt altijd een onderdeel uit van de lessen. Maar muzikaliteit, je vrij voelen, expressie en eigenheid vind ik net zo belangrijk.