Roos van den Broek - Zangdocent bij Novae Popschool

Over Roos van den Broek

Hoihoi! Ik ben Roos van den Broek, en ik ben zangdocent bij de Novae Popschool.


In mijn zanglessen staat het ontwikkelen van een sterke zangtechniek centraal, net zoals je bij pianoles de vingerzetting leert.  Een solide technische basis is de sleutel tot het ontsluiten van jouw volledige zangpotentieel.

Zangdocent én logopedist

Als logopedist en stemcoach luister ik zorgvuldig naar jou, waarbij ik me richt op het bevorderen van gezond en duurzaam stemgebruik


Naast het werken aan zangtechniek, daag ik je uit om verschillende muziekstijlen te verkennen en je muzikale horizon te verbreden. Het is ontzettend belangrijk dat je plezier hebt in het zingen en je wilt ontwikkelen. Dat betekent ook dat je leert om heel veel uit te proberen, fouten te maken, lelijk durft te zijn en uit te bocht mag vliegen.

Mijn lessen zijn gericht op het verbeteren van je muzikale gehoor, het leren studeren van nummers en het ontwikkelen van gezond zanggedrag.  In een positieve en ondersteunende omgeving moedig ik het maken van fouten aan als een waardevol onderdeel van het leerproces.


Met mijn brede ervaring in verschillende muziekgenres, inclusief optredens en opnames, kan ik je ook hierbij verder helpen en aan jouw doelen werken. Bij het begin van elke les neem ik de tijd om jouw interesses en doelen te begrijpen, zodat we samen een lesprogramma kunnen ontwikkelen dat perfect bij jou past.

Concrete oefeningen en handvatten

Jouw vraag als zanger of zangeres staat in de les altijd centraal. We kunnen werken aan bijvoorbeeld het vergroten van je bereik, met meer volume zingen of  aan het ontwikkelen van bijvoorbeeld een typische musical, pop of rock sound.

Of als je stemeffecten wilt leren gebruiken zoals meer of minder vibrato of een rauw randje. 


We werken vanuit een nummer dat jij meebrengt waarin je ergens tegen aanloopt of waar je aan wilt werken. Aan de hand van wat we tegenkomen in de les gaan we aan de slag met concrete oefeningen zodat je aan het einde van de les praktische handvatten hebt om er thuis mee verder te gaan. 

Stemproblemen oplossen

Wanneer je stemklachten ervaart tijdens het zingen kun je bij mij terecht. Zingen hoort namelijk nooit pijn te doen, je schor te maken of een gevoel van veel druk in je keel te geven. Als logiopedist weet ik precies wat we kunnen doen om deze problemen op te lossen zodat je weer vrij en zonder klachten kunt zingen.


Ook wanneer aan je zelfvertrouwen (op het podium) wilt werken, of tegen problemen zoals heesheid of keelpijn na het zingen aanloopt, kunnen we hiermee aan de slag zodat je zingt met plezier en vertrouwen in je stem.

Mijn muzikale reis

Mijn eigen muzikale reis begon op mijn 7e met pianoles, kinderkoor en uiteindelijk het nastreven van een carrière als zangeres. Mijn passie leidde me naar het conservatorium en later naar de wereld van logopedie en stemcoaching. Na vele ervaringen in het onderwijs en als stemlogopedist, ben ik nu hier in de zangstudio om jou te inspireren en te begeleiden.

Naast mijn liefde voor muziek, ben ik actief in sporten zoals calisthenics, ropeflow en bootcamp. In mijn vrije tijd geniet ik van reizen en avonturen, altijd vergezeld van een zonnetje, buitenlucht en een kopje koffie met mijn kat op schoot. Als blij ei ben ik altijd klaar voor nieuwe uitdagingen!


Genoeg over mij! Klaar voor een inspirerende reis in de wereld van zang? Of je nu droomt van het staan op een groot podium of gewoon plezier wilt hebben met zingen, ik sta klaar om je te helpen jouw doelen te bereiken en je te ondersteunen als zanger(es)! 

Ik kijk ernaar uit je binnenkort te verwelkomen tijdens een gratis proefles! 😊

Video's van Roos

yellow suitcase maze of mind

Luister naar Roos op Spotify

Dat Zeg Ik Podcast

Luister naar de podcast van Roos

Boek nu je 

gratis proefles bij Roos!