Onze zomertips voor een muzikale zomervakantie
Onze zomertips voor een muzikale zomervakantie
11 juli 2022 
in tips
3 min. leestijd

Onze zomertips voor een muzikale zomervakantie

Het is zomervakantie! Heerlijk uitrusten en hopelijk genieten van het mooie weer. Blijf je thuis? Ga je naar de camping of het buitenland? Of ga je lekker naar het strand? Wat je ook gaat doen, het wordt vast genieten.

Hieronder onze zomertips om van jouw zomervakantie een muzikale zomer te maken.

Zomerse Zanglessen

Misschien denk je er over na om zanglessen te nemen, maar weet je niet precies of je daar de tijd voor hebt. Of speel je een instrument en zou je wel eens wat zanglessen willen volgen. Of heb je al zangles, maar kan je er geen genoeg van krijgen! Deze zomer geeft onze zangdocent Bob Smeenk (bijna) de hele zomer door zangles.

Speciaal hiervoor hebben wij de Zomerse Muziek Strippenkaart bedacht. Een voordelige manier om 5 flexibel te plannen zanglessen te volgen tijdens de zomervakantie. Lukt het niet om alle 5 lessen in de zomervakantie te volgen? Geen probleem. De geldigheid van deze 5-strippenkaart is 6 maanden, dus die laatste lessen kan je ook na je vakantie afspreken. Kijk hier voor meer info: https://popschool.eu/summersale/

Zomerse workshop 'Je eigen zangdemo opnemen'

Workshop zangdemo opnemen

Wil jij deze vakantie jouw zangskills vastleggen met een professionele opname? Let’s do it! Op drie dagen in augustus: 2, 16 en 27 augustus, geeft zanger, zangcoach en stemacteur Bob Smeenk een gave workshop 'Je eigen zangdemo opnemen'.


We gaan in een uur een nummer van jouw keuze professioneel opnemen met audio en video. Wat krijg je? Een toffe opnamesessie + vocalcoaching tijdens het inzingen. Na afloop ontvang je de audiofile en videofile van je opname. Misschien wel de eerste stap naar je eigen fanclub :). Wil jij dat ook? Kijk dan op https://popschool.eu/zangdemo


Zomerse workshop 'Stemacteren'

Workshop Stemacteren

Lijkt het je leuk om een keer in een disneyfilm te spelen? Let’s do it! Op drie dagen in augustus: 2, 16 en 27 augustus, geeft zanger, zangcoach en stemacteur Bob Smeenk een gave workshop 'Stemacteren'. Als stemacteur mag je je achter de microfoon helemaal uitleven. Je kruipt in de huid van je karakter, en het karakter komt direct op beeld tot leven! Het ene moment ben je nog jezelf. En het volgende moment ben je Simba. Hoe cool is dat?


Die ervaring willen wij jou ook geven met deze workshop stemacteren. Je mag zelf achter de microfoon helemaal losgaan, alleen, of samen met iemand anders. Je krijgt een stukje stemacteercoaching en je krijgt de uiteindelijke video thuis gestuurd waarin jij te horen bent als Elsa, SpongeBob, Ariël, of wie je ook maar wil. Wil jij dat ook? Kijk dan op https://popschool.eu/stemacteren/


30 inspiratietips voor jouw muzikale zomervakantie

Wat doe je tijdens de zomervakantie met het spelen van je instrument? Regelmatig horen we verhalen van leerlingen die tijdens de hele zomervakantie een pauze hebben genomen van het muziekmaken. Soms omdat het lijkt alsof het niet anders kan - een drumstel mee naar de camping is niet zo handig, en die piano op het strand is ook niet echt een slim idee. Maar vaker omdat ze het lastig vinden om te bedenken wat of hoe ze dit moeten doen. En dat is super jammer natuurlijk!

Voor deze blog hebben we onze docenten gevraagd hun beste tips te delen hoe jij deze zomer op een leuke, slimme en ontspannende manier met muziek bezig kan blijven! Deze 30 tips houden je niet alleen fysiek in vorm, maar helpen je ook je creativiteit en muzikaliteit verder te ontplooien en geeft jou vast en zeker inspiratie voor een ontspannen en muzikale zomervakantie!


We wensen jou een geweldige, zonnige en vooral muzikale zomervakantie toe!

Warme groet,

Collin Leijenaar & het docententeam van Novae Popschool

Over de schrijver
Collin Leijenaar is de eigenaar/directeur van Novae Popschool. Daarnaast is hij professioneel drummer, (tour)manager en schrijft hij artikelen, blogs en recensies voor diverse muziekbladen. Hij speelt in de progressieve rock band Dilemma, heeft in Kayak gespeeld en heeft jaren lang in de live band van de Amerikaanse prog rock legende Neal Morse gespeeld. Een groot muziek liefhebber, met een voorliefde voor progressieve rock/metal, jazz/fusion/funk.
Reactie plaatsen