Haal alles uit je proefles met deze tips
Proefles tips

Wat leuk dat je je hebt ingeschreven voor een proefles bij Novae Popschool! Hierbij geven we je een paar hele handige tips zodat je goed beslagen ten ijs komt op je proefles.

Heb je een specifiek doel?

Natuurlijk wil je met deze proefles kijken of je het instrument van jouw keuze leuk vindt en of je een klik hebt met je docent. En als je muziekles gaat volgen bij de popschool wil natuurlijk goed worden in het instrument dat je hebt gekozen. Of je nu beginner bent, of al wel redelijk wat kunt, denk eens na over wat je wilt leren, en hoe je jezelf ziet over een jaar, en over 3 jaar.

Noteer één, twee of drie doelen en maak ze bekend aan je docent!

Neem een song mee

Als er een song is die je in je hoofd hebt en heel graag wilt spelen of zingen, neem die dan mee. Het kan zijn dat ‘ie veel te moeilijk is, maar dat je al wel een fragment kunt spelen/zingen of dat je docent kan uitleggen wat je nodig hebt om dat te kunnen gaan spelen in de toekomst. Maar een nummer meenemen dat jou ligt en binnen jouw smaak valt is altijd aan te raden.

Als je een akkoordinstrument speel: op internet vind je bijvoorbeeld op https://tabs.ultimate-guitar.com de tekst met akkoorden. Altijd handig om dat uit te printen en mee te nemen!

Als je zingt is het handig om de tekst mee te nemen, en een print voor je docent met akkoorden van bovenstaande website.

Je kunt dan snel aan de slag en verliest geen tijd aan online zoeken in de proefles! Heb je niets mee, of heb je geen idee welk liedje? Geen nood; je docent kan je allerlei tips geven.

Vragen stellen

In de proefles ga je natuurlijk zoveel mogelijk aan de slag met spelen op je instrument of met zingen. Maar als je vragen hebt: stel ze aan je docent! Vragen over het aanschaffen van een instrument bijvoorbeeld, voor het geval je die nog niet hebt voor je lessen bij de popschool. Of over de beschikbare lestijd bij je docent. Of wat het idee van je docent is, naar aanleiding van de proefles: wat hoort en ziet hij/zij bij je en wat zou een plan van aanpak kunnen zijn voor de komende tijd.

Vragen met betrekking tot de administratieve kant of de financiën kan je stellen bij de klantenservice. Je kunt ons bereiken via onze contactpagina of bel met 085 011 0119.

Instrument in je bezit?

Als je komt drummen of pianospelen; laat je drumstel, piano of keyboard vooral thuis, we hebben er een voor je klaarstaan in de lesruimte! Drummers: heb je al drumstokken: neem die gerust mee. Maar je docent heeft ook stokken te leen voor in de les, als je nog geen stokken hebt.

Voor alle andere instrumenten geldt: als je zelf al een instrument hebt, neem ‘m vooral mee! Heb je nog geen instrument, overleg dan met je docent of je die van hem/haar mag gebruiken, of dat er in de popschool iets voor je aanwezig is. Speel je linkshandig: dan vooral even tijdig overleggen. Speel je bas of gitaar? Je gitaar- of basversterker mag je dan wel weer thuis laten…

En kom je voor een proefles zang? Tsja…, zorg dat je ‘m niet kwijtraakt (bij een verkoudheid) en neem vooral een flesje water mee!

Les opnemen

Vraag aan je docent of je de les mag opnemen, zodat je er thuis direct mee aan de slag kunt. Als je docent bijvoorbeeld een bepaalde oefening geeft, iets voorspeelt of -zingt, en je hebt dat opgenomen, is dat een goeie oefening om thuis te herhalen. Dat is sowieso een tip die we iedereen meegeven: neem je lessen op, of delen ervan. Want je kunt niet alles onthouden en meespelen of -zingen met lesopnames helpen je enorm!

Blogs op onze site

We geven je naast tips, tricks, coaching en info in de les, ook online heel veel info. Die lees je in onze blogs. Voor ieder wat wils, dus check onze blogs! Ze gaan over studietips, jammen, het kopen van een nieuw instrument, en nog veel meer.

Praktische info

Voor locatie Ede: Zet je fiets s.v.p. niet voor de popschool. Je kunt je fiets in het rek plaatsen bij balletschool Marijs. Je auto kan je op een van de drie aangegeven parkeerplekken tegenover de popschool parkeren. Zijn deze plekken bezet? Dan kan je je auto aan de straat parkeren. De andere parkeerplekken zijn gereserveerd voor de andere bedrijven.

Maak hier een routebeschijving naar Novae Popschool Ede: https://g.page/popschoolede

Voor locatie Bennekom: Je kan parkeren op het parkeerterrein van OBK Bennekom.

Maak hier een routebeschijving naar Novae Popschool Bennekom: https://goo.gl/maps/1uWvg8RWST9Rq2UL7

Jij en de popschool: een goeie match!

Ons doel is om jou enorm veel speelplezier te geven, je te motiveren en je te begeleiden in het beter worden op je instrument. En ja; zang zien we natuurlijk ook als instrument! 🙂

Onze lessen, de optredens en evenementen die we organiseren, de bandlessen, workshops, blogs en online tips dragen hieraan allemaal bij.

Volg ons vooral ook op Facebook, Instagram en Youtube zodat je op de hoogte blijft van leuke info, tips & tricks.

We wensen je heel veel plezier en succes toe, en zijn heel benieuwd of jij net als heel veel anderen verliefd(er) wordt op jouw instrument!


Bax Music | De specialist in Muziekinstrumenten


Over de schrijver
Collin Leijenaar is de eigenaar/directeur van Novae Popschool. Daarnaast is hij professioneel drummer, (tour)manager en schrijft hij artikelen, blogs en recensies voor diverse muziekbladen. Hij speelt in de progressieve rock band Dilemma, heeft in Kayak gespeeld en heeft jaren lang in de live band van de Amerikaanse prog rock legende Neal Morse gespeeld. Een groot muziek liefhebber, met een voorliefde voor progressieve rock/metal, jazz/fusion/funk.
Reactie plaatsen