Bekende klassieke zangeres Wies Goedhart nieuwe zangdocente bij Novae Popschool
Bekende klassieke zangeres Wies Goedhart nieuwe zangdocente bij Novae Popschool
01 februari 2023 
in Nieuws
2 min. leestijd

Bekende klassieke zangeres Wies Goedhart nieuwe zangdocente bij Novae Popschool

Vanaf dit jaar worden er ook klassieke zanglessen bij Novae Popschool gegeven. Eigenaar Collin Leijenaar legt uit: “Met onze naam zou je misschien niet direct aan klassieke muziek denken. De term pop staat voor populair en die interpreteren wij als muziekstijlen die populair zijn bij de leerling’ Of dat nu pop, jazz, metal of klassieke muziek is. Het is dan ook voor ons een logische stap om nu uit te breiden met klassieke zanglessen en we zijn enorm blij dat Wies ons team komt versterken! En ik sluit niet uit dat we meer klassieke instrumenten gaan toevoegen aan ons lesaanbod.”

Wies Goedhart is klassiek sopraan en begonnen bij het Nationaal Jeugdkoor. Met haar eigen zes-stemmige ‘Kobra Ensemble’ was ze te horen in o.a. ‘Vrije Geluiden’, De Wereld Draait Door en het Concertgebouw, en speelde ze met het Budapest Festival Orchestra o.l.v. Ivan Fischer. Daarnaast zingt Wies bij het Antwerpse theatergezelschap Theater Tol waarmee ze over de hele wereld heeft opgetreden. Haar zangrepertoire varieert van oude muziek tot opera met af en toe een uitstapje richting de lichte muziek, pop en jazz.

Complete Vocal Technique Authorised Teacher

Wies is de tweede zangdocente bij Novae Popschool die gediplomeerd is in de Complete Vocal Technique (CVT) zangtechniek. Deze effectieve zangmethode is na jarenlang wetenschappelijk onderzoek ontwikkeld en geeft niet alleen een ideale basis om mee te starten, maar ook de juiste tools voor gevorderde zangers om op een hoger niveau te komen.

Leijenaar: “Door CVT te gebruiken ervaren onze zangleerlingen meer vrijheid en plezier in het zingen. Ze krijgen hele concrete aanwijzingen en oefeningen waardoor ze met veel zelfvertrouwen leren zingen en in korte tijd hele grote stappen kunnen maken.” 

Wies vult aan: “Als CVT Authorised Teacher coach ik mijn leerlingen met het ontwikkelen van hun stem op een gezonde manier. Verkeerd stemgebruik kan resulteren in stemproblemen zoals heesheid, knobbels op de stembanden en stemverlies. Het uitgangspunt van CVT is dat je bijna alle mogelijke geluiden op een veilige en gezonde manier kan produceren; zo kan je screams en grunts te doen zonder je stembanden te beschadigen. Tijdens mijn zanglessen gaan we aan de slag met concrete oefeningen zodat de leerling aan het einde van de les de praktische handvatten heeft om er zelf mee verder te gaan.”

Niet alleen klassieke muziek

De zanglessen van Wies richten zich niet alleen op klassieke muziek. “Ik ben zowel binnen de klassieke als niet-klassieke zangtechniek en -stijl geschoold. Ik geef dus niet alleen zangles in klassieke muziek, maar ook in alle andere muziekstijlen zoals pop, rock en jazz. Dus in welke muziekstijl je ook wilt zingen, je kan altijd bij mij terecht! Ik vind het helpen van mensen om hun stem en muzikaliteit te laten bloeien een van de leukste dingen die er is.” sluit Wies af.

Over Novae Popschool

Novae Popschool is een moderne muziekschool en geeft lessen in Ede en Bennekom. Leijenaar: “Onze lessen zijn gebaseerd op de wensen van de leerling. Naast de muzikale ontwikkeling tijdens de lessen vinden we het erg belangrijk dat onze leerlingen ervaren hoe leuk muziek maken is. Dat doen we door optredens, jamsessies en leuke projecten.”

Zangles in Ede

Wies geeft vanaf 10 februari 2023 zangles op de vrijdag in Ede. Geïnteresseerden kunnen een gratis en vrijblijvende proefles aanvragen bij Wies via: https://popschool.eu/wies-goedhart

Over de schrijver
Collin Leijenaar is de eigenaar/directeur van Novae Popschool. Daarnaast is hij professioneel drummer, (tour)manager en schrijft hij artikelen, blogs en recensies voor diverse muziekbladen. Hij speelt in de progressieve rock band Dilemma, heeft in Kayak gespeeld en heeft jaren lang in de live band van de Amerikaanse prog rock legende Neal Morse gespeeld. Een groot muziek liefhebber, met een voorliefde voor progressieve rock/metal, jazz/fusion/funk.
Reactie plaatsen